Antena 3 CNN Actualitate Social Marcel Ciolacu pe șantierul autostrăzii A0 Sud: "Cea mai mare realizare după 30 de ani"

Marcel Ciolacu pe șantierul autostrăzii A0 Sud: "Cea mai mare realizare după 30 de ani"

Locuitorii din Ilfov și din București vor merge pe autostradă până la Constanța, în acest sezon estival. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu, pe șantierul autostrăzii A0 Sud.

Marcel Ciolacu pe șantierul autostrăzii A0 Sud: "Cea mai mare realizare după 30 de ani"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2024   •   13:18

 "E un moment de mândrie că după 30 de ani, după ce săptămâna trecută am vorbit de Autostrada Moldovei, în sfârșit vorbim de Centura Bucureștiului, de A0 și de autostradă.

Cred că în jur de 15 aprilie, și-a asumat constructorul, cu alte cuvinte în sezonul estival, locuitorii din Ilfov și din București vor merge pe autostradă până la Constanța. Cred că e cea mai mare realizare după 30 de ani. Vorbim de certitudini", a declarat Ciolacu.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a spus că la începutul acestei veri va fi finalizată o nouă porțiune de 10 kilometri.

"Undeva până în 15 aprilie vom da în circulație aproximativ 13 kilometri, cei 6 care au fost funcționalizaţi la sfârșitul anului trecut și care nu puteau fi utilizați, plus cei 7 de pe acest lot, deci 13 kilometri, asta însemnând că se circulă pe 23 de kilometri și jumătate pe A0 Sud, urmând ca diferența de aproape 10 kilometri să fie finalizată la începutul acestei veri, tocmai ca să poată fi folosită această autostradă, iar lotul 3 care e în acest moment într-o situație de tipul următor: există o mobilizare mai bună față de luna ianuarie, se văd progrese, eu sper ca termenele care și l-au asumat, acelea de sfârșit de vară, început de toamnă, să poată fi respectate", a spus Grindeanu.

El susține că înainte de sfârșitul anului ar trebui să se circule pe toată varianta sudică a A0.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: autostrada Constanța Marcel Ciolacu
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close