Antena 3 Actualitate Social Bani de la stat pentru familiile monoparentale. Cum puteți beneficia de ajutor

Bani de la stat pentru familiile monoparentale. Cum puteți beneficia de ajutor

de M.Z.    |    31 Oct 2017   •   17:27
Bani de la stat pentru familiile monoparentale. Cum puteți beneficia de ajutor
Sursa foto: Foto: Gabriela Firea/Facebook

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat marţi acordarea unui ajutor social de până la 1.200 de lei pentru familiile monoparentale, solicitanţii putând depune documentele necesare în vederea obţinerii banilor începând cu data de 4 decembrie.

"În acest moment, din partea statului, prin ministerul de resort, aceste familii primesc o sumă infimă, este vorba de circa 100 de lei. Astfel, pentru familiile monoparentale cu venit net lunar per membru de familie de până la 200 de lei, se acordă o sumă de 300 de lei pentru familiile cu un copil, 600 de lei pentru familiile cu 2 copii, 900 de lei pentru familiile cu 3 copii şi 1.200 lei pentru familiile cu 4 sau mai multi copii. Pentru familiile monoparentale cu venit net lunar per membru de familie cuprins între 201 și 530 lei, se acordă o sumă de 200 de lei pentru familiile cu un copil, 400 de lei pentru familiile cu 2 copii, 600 de lei pentru familiile cu 3 copii şi 800 lei pentru familiile cu 4 sau mai mulţi copii", a precizat primarul general Gabriela Firea, potrivit news.ro.

Vor putea beneficia de ajutorul comunitar pentru familia monoparentală, familiile care îndeplinesc următoarele condiţii: părintele are domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Bucureşti, figurează în baza de date a DGASPC de sector ca beneficiar al alocaţiei de susţinere pentru familia monoparentală.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close