Antena 3 CNN Actualitate Social BIAS 2018. Turkish Stars, spectacol supersonic la București - VIDEO

BIAS 2018. Turkish Stars, spectacol supersonic la București - VIDEO

BIAS 2018. Turkish Stars, spectacol supersonic la București - VIDEO
28 Iul 2018   •   15:20

Update: La BIAS are loc un exercițiu de poliție aeriană. „Exercițiul de poliție aeriană arată modul de acțiune atunci când se declară o aeronavă infractoare”, a precizat comandantul Diaconescu Denis.

Update: Invitații speciali ai BIAS 2018 sunt „Turkish Stars”. Este unica formative din lume care zboară cu opt avioane de luptă supersonice. Trupa a obţinut statutul de escadrilă în 1993.

Cascadoriile realizate de aceştia au fost la limita imposibilului. Cea care i-a uimit pe spectatori a presupus trecerea pe deasupra Aeroportului Băneasa a două aeronave supersonice, suprapuse, una dintre ele fiind „răsturnată”.

Update: Pe cerul Bucureștiului evoluează White-Red Sparks este echipa de acrobație a Forțelor Aeriene ale Poloniei. Formația de acrobație participă la BIAS cu șase avioane TS-11. 

White-Red Sparks participă pentru prima dată la Bucharest International Air Show.

Citește și: BIAS 2018. Peste 40 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza căldurii

Update: Celebrul pilot lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană, Jurgis Kairys, în vârstă de 66 de ani, evoluează cu un avion de tip Su-31. Nimic nu ar fi posibil dacă nu ar avea un motor foarte puternic. 

Update: Pe cer evoluează Forțele Aeriene ale Ungariei. Deși nu este pentru prima dată la BIAS, spectacolul pe care îl vedem este fără precedent. 

Citește și: Avioane militare și de acrobație la BIAS. Reprezentant al Forțelor aeriene ale SUA: Aștept cu nerăbdare să mă antrenez alături de Forțele Armate din România

Update: Sunt foarte multe momente emoționante, pentru că se vorbește despre istoria aviației. Hawks of Romania este acum pe cerul Capitalei. 

„Este prima dată când suntem în România. Să fim sinceri, colaborăm de ani de zile cu Aviația Română. Suntem pregătiți pentru vreme, suntem pregătiți să facem spectacol. Dacă vremea ne va permite, vom face un show așa cum nu s-a mai văzut”, spune un tânăr pilot polonez. 

„Vor fi 6 aeronave ale forțelor aeriene poloneze care vor performa. În prima parte va fi o acrobație, după care aeronavele se vor despărții. Vor fi acrobații separate. Am 24 de ani, colegul meu are 23 de ani. Suntem aici să sprijinim Forțele Aeriene Române. Suntem o formație mult mai mare”, a spus un alt pilot polonez. 

Citește și: BIAS, show aviatic de excepție. Pilotul George Rotaru: „Mi-a plăcut foarte mult să zbor, am progresat”

Update: Se dă startul oficial al show-ului aerian Bucharest International Air Show (BIAS). Va fi un spectacol inedit. Așii aviației civile și militare se află la București. 

Deși este a zecea ediție BIAS, toate demonstrațiile vor fi noi. 

Citește și: Moment emoționant la BIAS. O angajată a Forțelor Aeriene Române, cerută în căsătorie - VIDEO

Update:  Printre participanți, se numără nume consacrate din aviație. Peste 100 de aeronave din mai multe țări vor survola cerul Capitalei. O formație de trei aeronave BN-2 INCAS zboară deasupra Aeroportului Băneasa.

Sunt unele dintre cele mai bine vândute avioane din Europa. 

Acestea sunt produse în serie și în România. 

Citește și: BIAS 2018. Piloții Aeroclubului României fac spectacol pe cer

 

Știrea inițială

Peste 100 de aeronave vor survola, sâmbătă, cerul Capitalei, în cadrul show-ului aerian Bucharest International Air Show (BIAS), aflat la cea de-a zecea ediție, anunță organizatorii.

Ziua va începe cu o expoziţie de aeronave la sol. Apoi, se zboară zece ore neîncetat.

„Vom avea un show de zile mari pe tot parcursul zilei. Primele avioane vor putea fi văzute pe cerul de la aeroportul Băneasa încă de la ora 9:00. Au fost pregătite multe surprize. Recomandăm tuturor spectatorilor să se pregătească pentru această zi minunată”, a declarat Valentin Iordache.

Spectacolul se va încheia cu un concert Zdob și Zdub, dar și cu un foc de artificii. 

×
Subiecte în articol: aeronave
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close