Antena 3 CNN Actualitate Social Veşti bune pentru iubitorii de cafea: Una sau mai multe ceşti pot scădea cu circa 10% riscul de a face COVID-19

Veşti bune pentru iubitorii de cafea: Una sau mai multe ceşti pot scădea cu circa 10% riscul de a face COVID-19

Cercetătorii vin cu veşti bune pentru iubitorii de cafea: una sau mai multe ceşti pot scădea cu circa 10% riscul de a face COVID-19. Nutriţia joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar, iar acesta este „actorul” principal în apărarea organismului de COVID, conform ahmedabadnews.ro.

Veşti bune pentru iubitorii de cafea: Una sau mai multe ceşti pot scădea cu circa 10% riscul de a face COVID-19
de Claudia Popovici    |    12 Iul 2021   •   23:33

Cafeaua face parte din rutina de zi cu zi a multor oameni, indiferent daca este savurata dimineata pentru a furniza energie sau după-amiaza. Pentru majoritatea oamenilor, o ceașca fierbinte de cafea este o placere reconfortanta şi aromată care ne dă acel impuls de a începe ziua cu energie bună.

Mai mult decat atât, studiile recente asociază cafeaua cu mai multe beneficii pentru sanatate.

Mai exact, consumul unei ceşti sau două de cafea pe zi poate scădea riscul de infectare cu noul coronavirus. Cafeaua conţine antioxidanţi şi are proprietăţi anti-inflamatorii.

„Consumul de cafea este corelat în mod pozitiv cu biomarkeri antiinflamatorii precum interleukina şi citocine multifuncţionale (cu rol în întreţinerea, repararea şi întărirea celulelor).

Şi legumele sunt importante în creşterea imunităţii anti-COVID. Legumele crude sau gătite (exclus cartofii) scad riscul de infectare cu SARS-CoV-2. La polul opus, consumul de carne procesată (chiar şi câteva zeci de grame per porţie) este asociat cu un risc mai mare de contractare a virusului.

Cercetarea a fost realizată pe 40.000 de adulţi din Marea Britanie.

Autorii studiului arată, totodată, că există o legătură directă între consumul de cafea şi un risc mai scăzut de pneumonie la persoanele în vârstă.

×
Subiecte în articol: cafea studiu Marea Britanie
Parteneri
Schema lui Călin Donca cu care a făcut milioane de euro
x close