Antena 3 CNN Actualitate Social Cazare în centre sociale sau hrană și îmbrăcăminte pentru oamenii fără adăpost din Capitală

Cazare în centre sociale sau hrană și îmbrăcăminte pentru oamenii fără adăpost din Capitală

Primăria București precizează că 159 de persoane fără adăpost sunt cazate în momentul de față în centrele sale sociale.

Cazare în centre sociale sau hrană și îmbrăcăminte pentru oamenii fără adăpost din Capitală
Sursa foto: Getty
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2024   •   16:38

Totodată, bucureștenii pot suna la 021.9524, pentru a semnala prezența persoanelor fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate și duse la centrele sociale.

"Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, vine în sprijinul persoanelor fără adăpost care sunt expuse temperaturilor scăzute din aceste zile. Echipele DGASMB sunt în permanenţă în teren şi distribuie ceai, supă caldă, îmbrăcăminte groasă şi încălţăminte pentru oamenii care refuză preluarea şi cazarea într-un centru social. De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti acţionează pentru identificarea acestora", precizează PMB, pe Facebook.

11 persoane fără adăpost au fost depistate în noaptea de luni spre marți. Două dintre acestea au fost de acord să fie preluate de DGASPC Sector 6 şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov. Celelalte au refuzat instituţionalizarea, motiv pentru care locaţiile acestora au fost transmise echipelor DGASMB pentru monitorizare.

"În prezent, în cele două centre pentru persoanele fără adăpost ale DGASMB sunt cazate 159 de persoane, 32 femei în centrul pentru femei de pe str. Mitropolit Filaret şi 127 persoane în adăpostul 'Sfântul Ioan'", mai precizează PMB.

×
Subiecte în articol: cazare oamenii strazii București
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close