Antena 3 CNN Actualitate Social Cazul care a șocat Miliţia în anii comunismului: „M-a marcat autorul incestului”

Cazul care a șocat Miliţia în anii comunismului: „M-a marcat autorul incestului”

Cazul care a șocat Miliţia în anii comunismului: „M-a marcat autorul incestului”
Sursa foto: Foto: Politisti.ro
03 Aug 2018   •   16:46

În anii comunismului, un caz de incest i-a șocat pe cei care lucrau pe vremea aceea la Miliție. Este vorba chair de un subofiţer care își viola propria fiică.

Fostul ofiţer de poliţie judiciară din Mehedinţi, Dumitru Tudor, îşi aminteşte şi acum un caz special pe care l-a anchetat înainte de 1989, care recunoaşte că l-a marcat mult timp. Era vorba de un subofiţer de la Ordine Publică reclamat de fiica sa pentru incest. „Eram mai tânăr şi acea anchetă m-a marcat mult timp. Nu incestul, că de acelea văzusem multe, ci autorul incestului. Înainte de 1989, nu auzeai că transpiră în public asemenea fapte care atrăgeau oprobriul public asupra Instituţiei, ci erau ţinute în cel mai mare secret, mai ales dacă implicat era un cadru din M.I.”, povesteşte Dumitru Tudor.  

Nici măcar colegii lui nu ştiau de asemenea anchete, care se făceau într-o secretomanie desăvârşită. Totul a început de la o reclamaţie-denunţ. Comandantul primise reclamaţia de la fiica unui subofiţer de la Ordine publică, care-şi reclamase tatăl că o siluise. Pentru că asemenea fapte se întâmplau deloc, sau extrem de rar, comandantul Miliţiei era debusolat. „L-a chemat pe şeful Judiciarului, au dezbătut problema şi au hotărât împreună să mi-o dea mie spre rezolvare. Cu toate că era mai mult o problemă de care ar fi trebuit să se ocupe cei de la Contrainformaţii, ei mi-au repartizat-o mie, mergând probabil pe experienţa mea în domeniul infracţiunilor cu violenţă”, spune fostul ofiţerul de miliţie.


Reclamaţia tinerei necesita o verificare serioasă, şefii bănuind că poate fi vorba şi de o răzbunare a acesteia pe motiv că nu o lasă tatăl să se căsătorească cu cine dorea ea, şantajându-l în felul acesta. (…)În urma anchetei, mai marii instituţiei au concluzionat că au de-a face cu un dezaxat, care nu are ce căuta în Miliţie, scrie Adevărul.

×
Subiecte în articol: incest comunism
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close