Antena 3 CNN Actualitate Social Cod galben de caniculă până duminică. Care sunt zonele vizate

Cod galben de caniculă până duminică. Care sunt zonele vizate

Cod galben de caniculă până duminică. Care sunt zonele vizate
de M.Z.    |    21 Iul 2017   •   09:22

UPDATE 09.22 - Nouă judeţe din vestul şi sud-vestul ţării se vor afla vineri, sâmbătă şi duminică sub Cod galben de caniculă cu temperaturi maxime de 38 de grade Celsius, iar în restul teritoriului valul de căldură şi disconfortul termic va fi în creştere, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), informează agerpres.ro.

Astfel, în perioada 21 - 23 iulie 2017, valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi în creştere, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade Celsius. 

În Banat, Crişana, jumătatea de vest a Olteniei şi în sud-vestul Transilvaniei, vremea va deveni caniculară, iar temperaturile maxime vor urca spre 37 - 38 de grade Celsius. Pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Judeţele aflate sub atenţionare Cod galben de caniculă sunt: Timiş, Arad, Bihor, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Dolj. 

Meteorologii avertizează că în regiunile nordice, vestice, la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

----------------------------

Știrea inițială 08.12

Încă o zi caldă vineri, chiar caniculară, în care meteorologii au prognozat 37-38 de grade la umbră.

În Capitală vor fi 34 de grade vineri, iar în a doua parte a zilei, apar precipitațiile, neînsemnate cantitativ, dar însoțite de descărcări electrice.

Sâmbătă, vremea va fi de asemenea caniculară, cu temperaturi prognozate de 36 de grade.

Duminică, temperaturile mai scad puțin, dar tot caniculă va fi, iar în a doua parte a zilei, apar precipitațiile.

Pe litoral vremea va fi frumoasă, caldă, cu temperaturi de 28-30 de grade.

Mai multe informații despre starea vremii, aflați de la meteoplus.antena3.ro.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close