Antena 3 CNN Actualitate Social Codul portocaliu se poate prelungi până pe 2 Martie!

Codul portocaliu se poate prelungi până pe 2 Martie!

Codul portocaliu se poate prelungi până pe 2 Martie!
26 Feb 2018   •   17:50

Elena Mateescu, directoarea  ANM, anunta ca se poate prelungi codul portocaliu de ninsori si viscol pana pe data de 2 martie! Potrivit raporturilor meteo, miercuri dimineata vor fi intre -21...-11 grade in toata tara, iar in zilele de 1-2 martie, vor fi cele mai scazute valori care pot ajunge chiar si -22 grade, iar in Bucuresti -18 grade.

ANM va analiza inca odata situatia meteorologica marti dimineata, pentru a determina posibila prelungire a avertizarii meteo:

”Mâine (marţi- n.r.) dimineaţă vom lua decizia în sensul restrângerii ariei judeţelor afectate şi care se află în momentul de faţă sub incidenţa codului portocaliu. Vom analiza şi Giurgiu şi Capitala mâine (marţi-n.r.) dimineaţă pentru că pe parcursul acestei zile şi în cursul nopţii ne aşteptăm să avem în continuare strat neuniform de zăpadă, însă grosimea să se situeze între 15-30 cm, iar viteza maximă la rafală 65 km/h. Rămân în vigoare până la ora 14.00 cele şapte judeţe din partea de sud-est, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, pentru că aici în continuare vitezele maxime la rafală se vor situa între 60-65 km pe oră, local peste 70 km/h. Pentru ziua de miercuri este posibil ca în continuare în această parte a ţării, pentru cele şapte judeţe să se impună menţinerea, dar de această dată sub incidenţa unui cod galben, pentru că fenomenele sunt în diminuare, comparativ cu zilele acestea, dar viteza vântului se încadrează în emiterea unui astfel de cod, 60-65 km/h şi stratul de zăpadă depus în condiţiile menţinerii acestor manifestări", a completat directoarea ANM, Elena Mateescu

×
Subiecte în articol: vreme
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close