Antena 3 CNN Actualitate Social Condiții inumane la un centru clandestin de bătrâni din Dolj: Unii de la subsol nu au ferestre şi grup sanitar

Condiții inumane la un centru clandestin de bătrâni din Dolj: Unii de la subsol nu au ferestre şi grup sanitar

Un cămin de bătrâni ce funcționa clandestin a fost descoperit în județul Dolj. Bătrânii nu beneficiau nici de condițiile minime de igienă. Instituția avea activitatatea de doi ani, însă familiile bătrânilor plăteau câte 2.200 de lei.

Condiții inumane la un centru clandestin de bătrâni din Dolj: Unii de la subsol nu au ferestre şi grup sanitar
Sursa foto: Hepta
28 Apr 2020   •   19:17

Oamenii sunt ţinuţi în  condiţii improprii, mâncarea este depozitată în bidoane murdare, iar în frigiderele stricate sunt ţinute covoarele pline de urină. Curtea unde ar trebui ca bătrânii să aibă spaţii verzi, unde ar trebui să fie amenajate locuri pentru recreere arată ca un cimitir de fiare vechi, scrie adevarul.ro.

"Primele concluzii sunt revoltătoare. S-a constatat din nou că nu se respectă normele igienico-sanitare de funcţionare, că acest cămin funcţionează fără autorizaţie. Am găsit 22 de bătrâni. Spaţiul nu este dezinfectat, se folosesc substanţe expirate, camerele oamenilor sunt necorespunzătoare. Unii sunt ţinuţi la subsolul clădirii,  nu au ferestre, nu au grupuri sanitare. Căminul  nu are medic, nu are sală de tratament. Nimic nu este în regulă", a spus directorul DSP Dolj.

×
Subiecte în articol: Dolj centru de batrani
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close