Antena 3 Actualitate Social Condiții mizere pentru românii plecați la muncă în Germania: ”Nu vor să ne dea buletinele. Ne țin fără bani și fără mâncare. Vor să sclăvim”

Condiții mizere pentru românii plecați la muncă în Germania: ”Nu vor să ne dea buletinele. Ne țin fără bani și fără mâncare. Vor să sclăvim”

22 Apr 2020   •   12:20
Condiții mizere pentru românii plecați la muncă în Germania: ”Nu vor să ne dea buletinele. Ne țin fără bani și fără mâncare. Vor să sclăvim”

Mai mulți români plecați la muncă în Germania se plâng de condițiile oferite de patroni. Oamenii ar fi fost lăsați fără mâncare și fără bani pentru că au refuzat să meargă la muncă, pentru că nu li s-a făcut contract de muncă.

Interesant este că ”vocea patronului” este chiar o româncă, care se ceartă cu compatrioții săi. Femeia nu dorește să le dea buletinele înapoi românilor până ce aceștia nu ar plăti o sumă de 300 de euro.

”Nouă ați venit să ne spuneți, că v-a trimis șeful la noi, dumneavoastră, doamna Gina, că noi nu primim buletinele până nu plătim cei 300 de euro. Deci asta este ultima masă pe care o primim la ora 12:00, pentru 22 de persoane.

De ce plecați? Noi nu vrem să ne certăm. Noi am venit din România, pe 13 euro. Părerea lui șefu este să mergem să sclăvim pe 65 de euro, la kilogram. Vă rog să aduceți buletinele să mergem acasă. Așa cum ne-ați adus, să ne trimiteți acasă în România”, a spus unul dintre bărbați.

De asemenea, toata conversația a fost înregistrată. Lângă filmare, a apărut și un mesaj.

”Va rog distribuiți sa vada lume ca unde a venit ni sa promis mare si sare din pacate este total altceva aici acum suntem obligați de autoritățile germane sa stam 14 zile pe carantină fără mâncare fără bani si daca meriți până în orașul care este la 4 km de noi sa scoatem bani ca ne pune familie noastre luam amenda de 25 de mii de euro si politia o zis ca 5 euro este ziua de închisoare pentru a plăti amenda politia este mana cu ei va rog distribuiți sa ajunga la domnul președinte”, se arată în postare.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close