Antena 3 CNN Actualitate Social Dezastrele naturale în fotografii, campanie de conştientizare organizată de PAID: "Atragem atenţia că natura nu ne datorează nimic"

Dezastrele naturale în fotografii, campanie de conştientizare organizată de PAID: "Atragem atenţia că natura nu ne datorează nimic"

Ne confruntăm cu dezastre naturale tot mai des şi e important să fim pregătiţi şi protejaţi. Pentru a sublinia cât de importantă e protecţia în caz de dezastru, PAID, (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) a lansat o nouă ediţie a proiectului ReExpoziţia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Feb 2024   •   10:34

Concursul de fotografie este conceput pentru a atrage atenţia publicului asupra impactului devastator al dezastrelor naturale şi asupra nevoii de protecţie financiară adecvată.

"Avem premii în valoare de 5.000 de euro. Premiile pentru fotografi profesionişti sunt de 2.000, 1.500, repsectiv 1.000 de euro, iar premiul pentru fotografi amatori este de 500 de euro. Nu sunt premii foarte mici.

"Atragem atenţia că natura nu ne datorează nimic"

Ce vrem noi să facem cu acest concurs de fotografie este să atragem atenţia că natura nu ne datorează nimic. Natura nu este nici prietenul nostru, nici duşmanul nostru. Pur şi simplu, lucrurile se întâmplă, iar dacă noi suntem puşi la adăpost financiar, putem trece mai uşor peste probleme.

Avem un juriu format din Dan Negru, Ioana Ginghină şi Vlad Eftenie", a precizat Cosmin Tudor, Director General Adjunct PAID, în direct la Antena 3 CNN.

"Este obligatoriu să îţi asiguri locuinţa"

"Este obligatoriu să îţi asiguri locuinţa pentru cele trei riscuri, considerate în momentul de faţă dezastre naturale în România, cutremur, alunecare de teren şi inundaţie, fenomene naturale. Pentru doar 130 de lei pe an, putem cumpăra această protecţie, este obligatoriu să o facem.

Din păcate, nivelul de informare la nivelul populaţiei este încă scăzut. Noi facem eforturi pentru a corecta acest aspect. Suntem în situaţia în care 4 din 5 locuinţe nu au nicio formă de protecţie financiară în momentul de faţă. (...)

Proiectele astea care vor să iasă puţin din sfera banalului, din sfera informaţiei seci, cum este proiectul ReExpoziţia, tocmai asta vor să facă, să aducă lumină în zona respectivă şi să atragă atenţia", a adăugat Cosmin Tudor, Directorul General Adjunct al PAID.

×
Subiecte în articol: PAID asigurare locuinţă
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close