Antena 3 CNN Actualitate Social Dezvăluiri: Casele de copii din România - violuri, prostituție, alcool. Șefa Agenției pentru protecția copilului: Centrele, închise în următorii ani

Dezvăluiri: Casele de copii din România - violuri, prostituție, alcool. Șefa Agenției pentru protecția copilului: Centrele, închise în următorii ani

Dezvăluiri: Casele de copii din România - violuri, prostituție, alcool. Șefa Agenției pentru protecția copilului: Centrele, închise în următorii ani
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    25 Iul 2016   •   21:45

Violuri, prostituție, copii nedoriți, mame minore și alcool - cam asta se întâmplă în casele de copii din România. Cel puțin la Iași și Constanța, potrivit unei anchete prezentate luni, la o Ediție specială, de la Antena 3.

În aceste orașe mari, cei care ar trebui să le apere drepturile copiilor, de fapte, le vinde.

Vacanțele de la malul mării, spre exemplu, merg mână în mână cu plăcerile sexuale. Copiii vânduți pentru plăceri sexuale trăiesc adevărate drame, mai ales atunci când sunt scoși pentru ”clienți” chiar în fața centrului de plasament în care stau.

Nu puține minore ajung mame fără voia lor. Mai mult, deși ele spun că nu-și doresc sarcina și cer să fie duse la medic pentru a face avort, nu se întâmplă acest lucru. Mulți dintre copiii care se nasc sunt promiși pentru adopție sau se iau bani de pe urma lor.

Întreaga anchetă realizată de Bianca Nae, șeful departamentului Investigații de la Antena 3, în videoul de mai sus

Situația gravă din orfelinate:
- Copii instituționalizați: 20.291
- Victime ale abuzurilor: 101 (abuzați, neglijați sau exploatați)
- Decese în centre de plasament, în ultimii trei ani: 228 de copii, 624 adulți
Sursa: Ministerul Muncii

De ce mor copiii în orfelinate?
- insuficiență cardio-respiratorie acută
- bronhopneumonie
- encefalopatie hypoxic-ischemică
- stop cardio-respirator

Sursa: Ministerul Muncii

Șefa Agenției pentru protecția copilului: Aceste centre vor fi închise până în 2020

Șefa Agenției Naționale pentru protecția drepturilor copilului, Gabriela Coman, a calificat cifrele drept ”alarmante”.

”Până în 2020, ne-am propus ca aceste centre să fie închise (cele prezentate - n.r.), a declarat Gabriela Coman, luni, la Antena 3.

În același timp, șefa Agenției Naționale pentru protecția drepturilor copilului a precizat că sunt și centre de plasament unde angajații e poartă cu copiii ca și cum ar fi ai lor.


 

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close