Antena 3 CNN Actualitate Social Directorul SRI, Eduard Hellvig, primul discurs public. „SRI a încheiat orice legătură cu trecutul nefast”

Directorul SRI, Eduard Hellvig, primul discurs public. „SRI a încheiat orice legătură cu trecutul nefast”

Directorul SRI, Eduard Hellvig, primul discurs public. „SRI a încheiat orice legătură cu trecutul nefast”
05 Oct 2017   •   10:23

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, directorul SRI, Eduard Hellvig, a transmis un mesaj în Timișoara, la UVT, pentru deschiderea Masterului Studii de Securitate Globală.

„Consider că aveți în față o misiune dificilă, să învățați despre cum se construiește securitatea într-un stat european, aflat la granița estică a marii familii occidentale. Misiunea unui serviciu modern de informații este să furnizeze informații de calitate. În toată lumea, informația valoroasă se obține greu, cu riscuri pe măsură. Aceste informații au rolul de a aduce în societate siguranță și progres. Rolul nostru este de a fi cu un pas înaintea amenințărilor. Această misiune deloc ușoară nu poate fi îndeplinită decât împreună cu toate instituțiile statului, într-un parteneriat real și onest. Eu cred că succesul și performanța unui serviciu de informații nu se măsoară în cifre, ci în valoarea și impactul informațiilor puse la dispoziția statului”, a spus Eduard Hellvig.

Directorul SRI a mai precizat că anul viitor va fi unul foarte important, pentru că serviciul trece printr-o perioadă de transformare.

„Anul 2018 este esențial pentru SRI, pentru trecerea de la perioada de transformare la perioada de optimizare, de la generația tranziției la ceea ce sper să fie generația civilizației euro-atlantice. În ciuda numeroaselor afirmații vehiculate deliberat, vă pot spune, cu toată responsabilitatea, că SRI a încheiat orice legătură cu trecutul nefast de dinainte de 89 și că întreaga activitate este guvernată de principii și valori pe care le respectăm în orice împrejurare”, a mai spus Hellvig.

×
Subiecte în articol: Eduard Hellvig
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close