Antena 3 Actualitate Social Eroii zilei: Tinerii care construiesc casele viitorului

Eroii zilei: Tinerii care construiesc casele viitorului

de M.Z.    |    25 Oct 2017   •   11:36
Eroii zilei: Tinerii care construiesc casele viitorului

Claudiu Butacu şi Mihai Toader-Pasti, doi tineri care şi-au propus să construiască locuinţele viitorului, pornesc acum într-o nouă expediție de cucerire a recunoașterii internaționale pentru proiectele de case verzi. 

Anul viitor, împreună cu o echipă formată din tineri arhitecți, ingineri, specialiști în horticultură și comunicare vor lua parte la competiția Solar Decathlon din Dubai. 

Echipa va realiza o casă adaptată temperaturilor ridicate și furtunilor de nisip, pe care apoi să o poată modifica pentru condițiile din România. Casa va fi construită inițial în țara noastră, transportată pe uscat și pe mare în Dubai și reasamblată acolo. 

Este pentru a treia oara când echipa va lua parte la această competiţie extrem de importantă. Casa construită pentru ediția din 2014, organizată la Versailles, poate fi vizitată în București după ce a fost transformată în primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România. 

Pentru a transforma această idee în realitate a fost nevoie de peste 150.000 de ore de voluntariat a 350 de studenți, de contribuția a peste 130 de companii și de implicarea unor profesori geniali de la Universitatea de Construcții și Universitatea de Arhitectură. 


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close