x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Eroina zilei: Teodora, cea mai tânără activistă

de 17 Mar 2017   •   13:07
Eroina zilei: Teodora, cea mai tânără activistă 16

La doar 14 ani, Teodora Sinculeţ, din Reşiţa, este cea mai tânără activistă care a stat în faţa camioanelor cu buşteni tăiaţi ilegal în Munţii Făgăraş.

Împreună cu reprezentanţii Agent Green, cu oameni de ştiinţă şi alpinişti, Teodora şi-a cerut dreptul la un viitor în care pădurile să fie mai bine protejate.

Teodora a participat la protestul paşnic, prin care voluntarii au tras un semnal de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru, care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic naţional. Teodora este eroul zilei de astăzi.

30 de activiști Agent Green, oameni de știiință și alpiniști profesioniști din România și din străinătate verifică în această dimineață pe Transfăgărășan camioane încărcate cu arbori exploatați din munții Făgăraș.

Protestatarii trag prin această acțiune pașnică spontană semnalul de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic national.

Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale și au afișat bannere cu mesajul "Salvați Ultimele Păduri Virgine" în limbile română și engleză.

 

sati