Antena 3 CNN Actualitate Social Eroul Zilei: Alex Zamfir, omul care aleargă pentru a construi un spital

Eroul Zilei: Alex Zamfir, omul care aleargă pentru a construi un spital

Eroul Zilei: Alex Zamfir, omul care aleargă pentru a construi un spital
07 Mar 2017   •   14:01

Un spital pentru copiii bolanvi de cancer, construit pas cu pas. La propriu. Alex Zamfir este omul din spatele unei încercări ambiţioase.

Vrea să strângă 80 de milioane de lei pentru construirea unui spital de oncologie destinat copiilor. Şi pentru asta a ales să facă ce îi place mai mult. Aleargă.

Aşa că a lansat un eveniment lunar: Alerg pentru Spitalul Copiilor. Fiecare participant la curse trebuie să îndeplinească doar două condiţii simple. Să se prezinte la start şi să doneze minimum un leu pentru constructia spitalului de pediatrie de care România are atâta nevoie. Actiunea are loc simultan in zece orase ale tarii, precum Bucuresti, Targu-Mures, Timisoara, Constanta, Craiova sau Ploiești. Până acum, s-au strâns peste 560 de mii de lei. Alex Zamfir, eroul zilei.

”Un spital de oncologie și hematologie pediatrică. Un loc în care să vindecăm copiii de cancer. Un loc care, odată construit, să devină un simbol al speranței. Speranță pentru părinți, că ai lor copiii vor fi vindecați. Și speranță pentru noi toți, că oricum ar fi viața noastră, oricât de diferiți am fi în toate celelalte aspecte ale ei, lucrurile importante ne aduc împreună și ne definesc cine suntem și ce prețuim cu adevărat.

Este nevoie de 80,000,000 de lei pentru a construi acest spital. Și, mai important, este nevoie de noi toți. Este nevoie ca fiecare să contribuie cum crede și știe el mai bine. Iar mie îmi place mult să alerg. Așa că, alături de Călin, am hotărât să lansăm un eveniment lunar, de alergare, în beneficiul acestui proiect”.

×
Subiecte în articol: previziuni Eroul Zilei
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close