Antena 3 CNN Actualitate Social Eroul zilei. Studenta care ar putea revoluționa medicina

Eroul zilei. Studenta care ar putea revoluționa medicina

Eroul zilei. Studenta care ar putea revoluționa medicina
de M.Z.    |    11 Aug 2016   •   12:20

Flavia Oprea, studentă la Universitatea Politehnică din Bucureşti, a câştigat alături de alţi doi colegi locul întâi la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, la categoria Innovation. 

Cei trei au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni care urmăreşte echilibrul urechii interne şi verifică postura coloanei vertebrale în timp real. 

Dispozitivul poate fi purtat pe spate sau pe cap şi poate detecta probleme ale urechii interne De asemenea, generează date care pot fi utile medicilor în diagnosticarea pacienţilor cu tulburări de echilibru. 

Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu au câștigat locul întâi la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, la categoria Innovation. Echipa a primit un premiu în valoare de 50.000$ și șansa la titlul de campion Imagine Cup.

Dispozitivul - deja folosit de mai mulți medici în cadrul unui program pilot - constă într-o serie de senzori aranjați pe două ”bretele”, conectate la un ”creier” ce măsoară, înregistrează și interpretează datele și se află într-o cutie de dimensiuni reduse. 

Tot dispozitivul este alimentat de baterii și poate fi ușor purtat de pacient chiar și pentru perioade îndelungate. Datele stocate astfel și transmise în cloud pot fi accesate de către utilizator (medic sau pacient) prin intermediul unei interfețe tip ”dashboard” ce permite vizualizări și interpretări ale informației.

Povestea celor trei români sa a fost prezentată la rubrica "Eroul Zilei" din cadrul emisiunii Previziuni, de la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei previziuni dispozitiv
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close