Antena 3 Actualitate Social Firea anunță inaugurarea podului Nicolae Grigorescu, un proiect blocat şase ani: E aproape gata

Firea anunță inaugurarea podului Nicolae Grigorescu, un proiect blocat şase ani: E aproape gata

de M.Z.    |    05 Iun 2020   •   10:53
Firea anunță inaugurarea podului Nicolae Grigorescu, un proiect blocat şase ani: E aproape gata
Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că un proiect blocat de şase ani şi relansat de echipa sa, este aproape gata - podul Nicolae Grigorescu.

Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km şi şase benzi, iar lucrările costă circa 63 milioane lei, spune edilul.

"Un proiect blocat 6 ani, relansat de echipa mea, este aproape gata! Se fac ultimele lucrări la Podul Nicolae Grigorescu! Bucureştenii şi vizitatorii îl vor putea folosi din această vară.

Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, care constă în lărgirea Bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, lărgirea trotuarelor și construirea unui pasaj peste Dâmbovița este aproape gata, iar circulația va fi deschisă curând.

După finalizarea lucrărilor de înălțare a liniilor de înaltă tensiune, care nu au fost prevăzute în proiectul inițial, constructorul a intrat la realizarea ultimelor detalii la pod și drum.

Au fost așternute ultimele straturi de asfalt între Bulevardul Nicolae Grigorescu și pod, au fost realizate marcajele rutiere, rețeaua de iluminat public este funcțională, iar zilele acestea va fi conectată în sistem semaforizarea.

În paralel, a fost finalizată rampa de urcare pe pod și se lucrează la cea de coborâre.

În ceea ce privește continuarea proiectului, până la Șoseaua Vitan Bârzești, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și culoarul de exproprieri sunt aprobate.

A fost emisă și hotărârea de Guvern prin care Primăria Capitalei preia de la MAPN o suprafaţă de teren din zona respectivă, iar acum urmează transferul de proprietate.

Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6 benzi și 3 stații de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa 63 milioane lei.

ISTORIC

Proiectul a fost blocat aproape șase ani din cauza exproprierilor și a studiului de fezabilitate întocmit prost.

Nu s-a ținut cont de toate condițiile din amplasament (rețele edilitare, colector care însoțește Dâmbovița) și nici nu a fost prevăzută inițial ridicarea liniilor de înaltă tensiune din zonă.

Pentru continuarea investiției, s-a dispus relocarea tuturor rețelelor de utilități, finalizarea exproprierilor, întocmirea unui studio de coexistență între Enel și Transelectrica și încheierea unui contract de proiectare și execuție prin care să se înalțe liniile de tensiune.

Având în vedere că din proiectul tehnic lipseau partea de semaforizare, de iluminat și separatoare de sens, au fost contractate și executate și aceste lucrări", a scris Gabriela Firea, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close