Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea, înainte de întâlnirea Comitetului Executiv: Nu am de ce să fug de CEx, nu mi-e ruşine cu activitatea mea

Gabriela Firea, înainte de întâlnirea Comitetului Executiv: Nu am de ce să fug de CEx, nu mi-e ruşine cu activitatea mea

Gabriela Firea, înainte de întâlnirea Comitetului Executiv: Nu am de ce să fug de CEx, nu mi-e ruşine cu activitatea mea
02 Noi 2018   •   15:44

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că nu a primit deocamdată o invitaţie pentru următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat, dar că în cazul în care aceasta va avea loc în prima jumătate a săptămânii viitoare nu va putea participa, deoarece se va afla într-o delegaţie la Madrid. 

"Nu ştiu când va fi pentru că, deocamdată, doar pe surse am aflat că se va organiza un comitet executiv. Nu am primit până acum nicio invitaţie. Dacă va avea loc, aşa cum se zvoneşte, luni sau miercuri, din nefericire eu nu voi putea participa pentru că am acceptat încă din luna august invitaţia de a merge la Madrid într-o delegaţie oficială, la invitaţia doamnei primar al Madridului, şi particip acolo la mai multe evenimente. (...) Nu am de ce să fug de o şedinţă politică, nu am de ce să fug de CEx, nu mi-e ruşine cu activitatea mea, cred că măsura fiecărui om politic este dată de calitatea sa umană în primul rând, de activitatea la locul de muncă, (...) iar ca activitate politică în primul rând angajamentul nostru statutar este faţă de cetăţeni şi nu cred că am greşit cu nimic faţă de cetăţenii pe care îi reprezint, dimpotrivă, mă lupt pentru toate proiectele Capitalei", a afirmat primarul, într-o conferinţă de presă. 

Gabriela Firea, care este şi preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti, a spus că a auzit speculaţii conform cărora s-ar duce la Madrid tocmai pentru a nu participa la CEx, iar pentru a dezminte aceste supoziţii a prezentat documentul care atestă faptul că pe data de 6 august a fost invitată în capitala Spaniei. 

"Semnăm un memorandum de colaborare cu capitala Spaniei, particip la mai multe evenimente, deci nu se pune problema să fug de o şedinţă de partid şi chiar nu am motive. Dar activitatea mea de primar general trebuie să aibă întâietate, v-am spus şi dvs, în întâlniri informale, că doi ani de zile nu am onorat invitaţiile de peste hotare, decât cu excepţia primei vizite pe care am făcut-o în prima lună la Viena, pentru că este modelul meu administrativ, şi de asemenea vizita foarte scurtă, de o zi, la Chişinău, dar în rest nu am onorat nicio invitaţie externă, timp de doi ani de zile. Am aşteptat să realizez un proiect important, cel al achiziţiei a 400 de autobuze Euro 6 şi am spus că până nu văd primele autobuze sosite în Bucureşti nu vreau să fiu nicio zi plecată peste hotare, pentru că a fost un proiect realizat foarte greu", a explicat ea. 

Întrebată dacă se teme de o excludere din partid, Firea a replicat că ea se teme doar de Dumnezeu. 

"Spun însă că nu sunt motive, pentru că nu mi-am încălcat angajamentul faţă de cetăţeni, nu am încălcat statutul, nu am adus prejudicii partidului pe care îl reprezint, am avut declaraţii referitoare la o persoană", a precizat ea. 

Primarul general a adăugat că cei doi consilieri municipali PSD care au votat în ultima şedinţă a CGMB alături de opoziţie şi-ar dori "unul să fie consul în Israel, şi unul deputat". 

"Ei au greşit faţă de electorat, şi cei care i-au manipulat au greşit faţă de electorat, şi nu eu care sunt consecventă crezului meu", a subliniat edilul Capitalei. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: CEx Gabriela Firea activitate
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close