Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea, după moartea a trei pacienţi lăsaţi fără oxigen la Spitalul Victor Babeş: "Nepăsarea ucide! Tacerea ucide!"

Gabriela Firea, după moartea a trei pacienţi lăsaţi fără oxigen la Spitalul Victor Babeş: "Nepăsarea ucide! Tacerea ucide!"

Poliţiştii şi procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea celor trei pacienți lăsaţi fără oxigen din cauza unei avarii la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Senatoarea PSD, Gabriela Firea s-a arătat revoltată de evenimentele din sănătate.

Gabriela Firea, după moartea a trei pacienţi lăsaţi fără oxigen la Spitalul Victor Babeş: "Nepăsarea ucide! Tacerea ucide!"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    12 Apr 2021   •   22:24

Trupurile pacienţilor morţi vor fi duse, de dimineaţă, la Institutul de Medicină Legală pentru expertizele care vor stabili cauza exactă a morţii. În acest moment, cercetările pentru ucidere din culpă se realizează "in rem" până ce ancheta va stabili dacă există o persoană care este vinovată de avaria ce a dus la blocarea ventilatoarelor.

Senatoarea PSD, Gabriela Firea s-a arătat revoltată de evenimentele din sănătate care zi după zi arată că nepăsarea şi tăcerea ucide.

"Doamne, ce se întâmpla cu tara noastră? Incompetenta ucide! Nepăsarea ucide! Tăcerea ucide!Trei pacienți morți la Victor Babeș, după o pană de curent. TIR-ul cu paturile de ATI avea mai multe defecțiuni. În urmă cu 5 zile, instalația de oxigen ar fi fost schimbată, dar ea ar fi fost instalată greșit", a spus Gabriela Firea pe Facebook.

Trei pacienţi morţi după o avarie la sistemul de oxigen, la Spitalul Victor Babeş

"Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă  a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță  a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului  a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

Citiţi şi: Un angajat a refuzat să intre în TIR-ul de Terapie Intensivă de la Victor Babeş de frica virusului

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close