Antena 3 CNN Actualitate Social Gripa sezonieră umple spitalele din România: Ce ne recomandă medicii

Gripa sezonieră umple spitalele din România: Ce ne recomandă medicii

România se pregăteşte de epidemia de gripă, iar camerele de gardă ale spitalelor s-au umplut în ultimele zile. Doar la Institutul Matei Balş din Capitală s-au prezentat ieri 170 de persoane diagnosticate cu gripă. Totuşi, specialiştii recomandă celor care au simptome specifice gripei să contacteze mai întâi medicul de familie.

Gripa sezonieră umple spitalele din România: Ce ne recomandă medicii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Ian 2020   •   10:38

Cătălin Apostolescu, medic şi purtător de cuvânt la Institutul Matei Balş a explicat diferenţele dintre gripă şi răceală, subliniind că „debutul gripei este mult mai brutal, dintr-o dată ne trezim cu o febră foarte mare, iar durerile musculare sunt impresionante”.

„Dacă apar acestea două, eventual dacă se mai adaugă și tulburările de respirație cu foarte mare probabilitate avem gripă. Medicul de familie pe baza acestor simptome poate pune diagnosticul clinic și poate prescrie tratamentul”, a declarat Cătălin Apostolescu.

În ceea ce privește testele de gripă, medicu Cătălin Apostolescu a precizat că testarea de gripă este un act medical, pe care medicul îl face în urma unui consult.

„Nu vor fi testate cazurile care cert au gripă, sau care cert nu au gripă. Vor fi testate doar cazurile neclare. Pentru a elucida dacă este vorba sau nu de gripă. Aș sfătui populația să renunțe la această mentalitate în care vin și comandă analize. Analizele se recrutează în urma unui consult medical”, a mai declarat Cătălin Apostolescu.

Gripa sezonieră umple spitalele din România: Ce ne recomandă medicii

×
Subiecte în articol: gripa cătălin apostolescu matei balș
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close