Antena 3 CNN Actualitate Social Încă o sinucidere într-un penitenciar din România

Încă o sinucidere într-un penitenciar din România

Încă o sinucidere într-un penitenciar din România
Sursa foto: Pixabay.com
04 Apr 2017   •   10:43

Un deținut a fost găsit spânzurat, în cursul nopții,  în camera de baie a Penitenciarului Oradea, a anunțat în această dimineață Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al unității. Potrivit acesteia, bărbatul a fost găsit, la ora 1:40, spânzurat cu un material textil legat de dușul din baia camerei, de către unul dintre deținuții cu care era cazat. Adina Bîrda a declarat că agentul supraveghetor și asistentul medical de serviciu au fost anunțați îndată și au aplicat primele manevre de resuscitare.

"Bărbatul era din oraşul Carei, judeţul Satu Mare, recidivist, şi a fost încarcerat pentru infracţiunea de furt calificat, dar mai era cercetat într-o altă cauză penală pentru tâlhărie. Avea un an şi şase luni pentru tâlhărie. În penitenciar a fost adus la sfârşitul lunii martie", a mai afirmat Bîrda.

A fost apelat numărul unic de urgenţă 112, iar la ora 1:55, un echipaj SMURD a continuat manevrele de resuscitare, însă, în ciuda eforturilor depuse de personalul medical, la ora 2:30 s-a constatat decesul. 

Instituţia a demarat o anchetă internă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului, iar despre decesul persoanei custodiate, conducerea Penitenciarului Oradea a anunţat familia decedatului, judecătorul de supraveghere, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi Serviciul de Medicină Legală, care efectuează cercetări în cauză. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: sinucidere penitenciar detinut noapte baie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close