Antena 3 CNN Actualitate Social Incendiul de la căminul de bătrâni din Capitală a fost stins. Clădirea nu avea autorizație de securitate

Incendiul de la căminul de bătrâni din Capitală a fost stins. Clădirea nu avea autorizație de securitate

Incendiul de la căminul de bătrâni din Capitală a fost stins. Clădirea nu avea autorizație de securitate
30 Sep 2017   •   12:38

Update:  Incendiul de la căminul de bătrâni din strada Păcală a fost lichidat, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin. 

La faţa locului au rămas trei autospeciale de stingere. 

Update: Căminul de bătrâni din strada Păcală, la care a izbucnit un incendiu sâmbătă dimineaţă, nu deţine autorizaţie pentru securitatea la incendiu, beneficiarii nu au făcut demersurile necesare în acest scop, a anunţat purtătorul e cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin. 

Update:  Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a preluat ancheta în cazul incendiului de la căminul de bătrâni, soldat cu moartea unei persoane. 

În prezent, la sediul Poliţiei Capitalei sunt audiate mai multe persoane care au legătură cu organizarea şi funcţionarea căminului. 

"În vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul, după lichidarea acestuia se va efectua cercetarea la faţa locului sub coordonarea directă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti care a preluat cercetările împreună cu Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. La acest moment, la sediul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, sunt audiate mai multe persoane care au legătură cu organizarea şi funcţionarea acestui centru", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei. 

 

Update: Incendiul a fost localizat în acest moment și nu mai există niciun pericol. 

Un pompier, cel mai probabil intoxicat cu fum, a avut nevoie de îngrijiri medicale. A fost preluat de medicii de la SMURD. 

Spitalele la care au fost transportate 19 dintre persoanele evacuate: Pantelimon - 7, Urgență Floreasca - 5, Sf. Ioan - 2, Bagdasar - 3, Spitalul Județean Ilfov - 1, Universitar - 1. 

 

Știrea inițială: Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineaţa, la un cămin de bătrâni din Capitală, pompierii acţionând pentru evacuarea persoanelor. 

Căminul de bătrâni are patru etaje şi este situat în zona Vitan din Capitală, pe Strada Păcală. Clădirea are regim de înălţime parter şi două etaje.

Peste zece bătrâni au fost intoxicați cu fum și transportate la spital, iar o persoană și-a pierdut viața.


La faţa locului, acţionează ambulanţe SMURD, o autospecială transport victime multiple, autospeciale stingere, echipaje de descarcerare, autoscări şi detaşamentul special de salvatori. Planul roșu de intervențiea fost activat.

Până în momentul de față au fost evacuate 30 de persoane.

Incenidiul s-a extins la încă două clădiri din apropiere.

×
Subiecte în articol: Capitală plan rosu interventie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close