Antena 3 CNN Actualitate Social Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului pe 2022

Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului pe 2022

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea bugetului pe 2022.

Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului pe 2022
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    28 Dec 2021   •   17:06

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretele pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2022 și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022, potrivit unui comunicat de presă.

Președintele a semnat decretele după ce Curtea Constituțională a respins sesizarea de neconstituționalitate depusă de USR.

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins tot marți sesizarea fomulată de 51 de deputați ai USR la Legea bugetului de stat pe 2022.

USR a sesizat vineri legea la Curtea Constituțională.

"Acest buget încalcă un principiu important din Constituție: egalitatea în fața legii. Comunități întregi din România nu au primit niciun leu de la buget și sunt pedepsite de domnii Ciolacu și Cîțu pentru că nu au votat PSD sau PNL”, a susținut atunci Dan Barna.

Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.6 alin.(2) din Legea bugetului de stat pe anul 2022.

De asemenea, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și „a constatat că dispozițiile art. 54 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituționale în raport cu critica de neconstituționalitate extrinsecă formulată numai în măsura în care aplicarea lor se realizează după o eventuală modificare sau completare a Legii nr.334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale”.

Totodată, CCR a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.56 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituționale în raport cu criticile formulate.

Decizia este definitivă.

×
Subiecte în articol: buget legea bugetului Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close