Antena 3 CNN Actualitate Social Mărturia unui militar erou român: „Nu TAB-urile proaste ne omoară în Afganistan. Nu contează cu ce blindat eşti acolo”

Mărturia unui militar erou român: „Nu TAB-urile proaste ne omoară în Afganistan. Nu contează cu ce blindat eşti acolo”

Mărturia unui militar erou român: „Nu TAB-urile proaste ne omoară în Afganistan. Nu contează cu ce blindat eşti acolo”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    25 Oct 2017   •   08:38

De ziua Armatei, un militar de 39 de ani pe care războiul din Afganistan l-a adus într-un cărucior cu rotile vorbeşte fără patimă despre războiul care l-a lăsat paralizat de la brâu în jos şi spune că nu există responsabili pentru ceea ce i s-a întâmplat.

„Nu îmi pare rău că am fost în Afganistan. Cu toate că am păţit ce am păţit. Mi-am făcut datoria de militar. Putea să se intâmple un accident grav şi în ţară, fără probleme”. Mărturia îi aparţine plutonierului Ionuţ Butoi, de 39 de ani, unul dintre militarii români grav răniţi în Afganistan care ne-au adus gloria în acest an la Jocurile Invictus din Toronto.

„Nu contează cu ce blindat eşti acolo. Talibanii învaţă tot timpul, se modernizează tot timpul. Practic se adaptează la orice progres tehnologic făcut de trupele aliate. Venim noi cu un transportor blindat mai performant care oferă o protecţie mai mare echipajului şi imediat măresc cât trebuie cantitatea de material exploziv din dispozitivele capcană. Au ajuns să aştepte sa vadă ce tip de maşină este ţinta şi apoi îşi calibrează loviturile”, explică tânărul.

Articolul integral, pe adevarul.ro.

 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close