Antena 3 CNN Actualitate Social Mesaje de Crăciun. Urări de Crăciun pline de înțelepciune din partea Mitropolitului Clujului

Mesaje de Crăciun. Urări de Crăciun pline de înțelepciune din partea Mitropolitului Clujului

Mesaje de Crăciun. Urări de Crăciun pline de înțelepciune din partea Mitropolitului Clujului
24 Dec 2016   •   10:58

Mesaje de Crăciun. Mitropolitul Clujului, Andreicuţ Andreicuţ, a vorbit, joi, în mesajul său de Crăciun, despre 'nevinovăţia pruncilor' şi despre nevoia ca fiecare dintre noi să fie bun cu semenii săi. Mesaje de Crăciun.

Mesaje de Crăciun. Despre lupta contra pruncilor

Mesaje de Crăciun. 'Pruncul Preanevinovat vine într-o lume dezbinată şi fracturată de ură ca să aducă înfrăţirea prin iubirea şi pacea absolută pe care o prevestise proorocul (...). Dumnezeu se face Prunc Mititel, se face om, ca pe noi, oamenii, să ne îndumnezeiască, să ne scape din păcat şi din moarte. Iar noi, la rândul nostru, trebuie să ne facem buni cu semenii noştri', a spus Andrei Andreicuţ.

El a vorbit de lupta care se duce împotriva pruncilor în lumea de astăzi şi de nevoia educării acestora.

'Din nefericire, observăm că în lumea noastră se duce o luptă împotriva pruncilor şi se încearcă o corupere a lor. (...) În România, în ultimii cincizeci de ani, s-au făcut 22 de milioane de avorturi. O ţară întreagă a fost ucisă. (...) Şi nu este singura agresiune împotriva pruncilor, deşi e cea mai gravă, ci se păcătuieşte împotriva lor şi printr-o seamă de mijloace de a-i corupe. Modalităţi perverse prin care se încearcă prematur o 'educaţie' sexuală, accesul facil la site-urile erotice, influenţa prieteniilor rele, le mutilează sufletul şi le pun în pericol sănătatea', a mai spus mitropolitul Clujului.

Mesaje de Crăciun. Coaliție între famiie, biserică și școală

Mesaje de Crăciun. Potrivit acestuia, pentru buna educare a tinerilor, familia, biserica şi şcoala trebuie să-şi dea mâna.

'Anul ce se încheie a fost dedicat de către Sfântul Sinod tocmai educării copiilor şi tinerilor. Noi credem că nu-i totul pierdut şi că formarea şi educarea tinerilor este posibilă. Modelul absolut al formării acestora este Pruncul Mântuitor. Despre El se spune că 'Iisus sporea cu înţelepciunea şi cu vârsta şi cu harul la Dumnezeu şi la oameni' (Luca 2, 52). Şi copiii şi tinerii noştri dorim să-i creştem după modelul Lui. Dar, pentru ca efortul nostru să fie încununat de succes, trei instituţii trebuie să-şi dea mâna: Familia, Biserica şi Şcoala. Să-I redăm lui Dumnezeu locul ce I se cuvine în viaţa noastră, publică şi personală, începând lucrarea de curăţire pe toate planurile şi folosindu-ne de toate mijloacele', a menţionat mitropolitul Andrei Andreicuţ.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close