Antena 3 CNN Actualitate Social Oamenii străzii, pentru prima dată modele într-o şedinţă foto cu scop umanitar

Oamenii străzii, pentru prima dată modele într-o şedinţă foto cu scop umanitar

Oamenii străzii, pentru prima dată modele într-o şedinţă foto cu scop umanitar
Sursa foto: Credit foto: Andrei Nemirschi
29 Sep 2015   •   15:49

Colecții noi, trenduri -  cum rămâne cu cei pentru care ultimele colecţii se afişează în tomberoane, canale şi la colț de stradă? O şedinţă foto controversată de modă i-a avut ca modele chiar pe oamenii străzii din Bucureşti.

Fotografiile au fost realizate de Ollie Gang Shop, magazin reprezentativ de cultură  urbană  și  streewear,  cu  scopul  de  a  stârni  interes  pentru proiectul umanitar The Street  Store,  primul magazin gratuit  pentru persoanele fără adăpost.

În România există peste 15.000 de persoane adulte fără adăpost, dintre care mai mult de 5.000 trăiesc în București. Pentru ei dedicăm The Street Store, cel mai interesant eveniment umanitar al străzii, înființat pe stradă şi întreţinut de oameni.


Credit foto:  Andrei Nemirschi

Evenimentul va avea loc în data de 3 octombrie în București, pe strada Schitu  Măgureanu,  chiar  pe  trotuarul  Parcului  Cișmigiu.  Oricine  poate contribui cu haine, încălțăminte și accesorii, iar persoanele fără adăpostpot să aleagă ceea ce au nevoie.

Ședința foto disponibilă aici face parte dintr-o campanie pentru The Street Store. Fotografiile cu persoane fără adăpost, postate inițial pe Facebook au strâns deja peste 1.100 de interacțiuni, printre care și share-uri de la artiști români precum Lora, și binecunoscuți bloggeri români. Scopul fotografiilor este să atragă atenția asupra problemelor cu care persoanele fără adăpost se confruntă, în special înainte de începerea sezonului rece. 

Vrem  să  încurajam  cât  mai  mulți  oameni  să  doneze hainele și pantofii care şi-au terminat viața în garderobă,  dar care ar putea fi de mare ajutor celor fără adăpost.

La  Street  Store,  persoanele  fără  adăpost  au  parte  de  o  experiență  de cumpărături completă și prietenoasă, având șansa de a-și alege și chiar să refuze ceea ce nu li se potrivește.

Asociațiile  Homeless,  Samu  Social,  FREE  și  Asociația  Umanistă Română se vor asigura că apelul către persoanele fără adăpost se va face auzit.

The Street  Store  a  luat  naştere  în  Africa  de  Sud şi  a  fost preluat apoi în toată lumea. Ne propunem să fie mai mult decât o acţiune de donare de îmbrăcăminte.  Scopul  este  de  a  le  oferi  oamenilor  fără posibilităţi  financiare aceleaşi  drepturi  ca celor  ce pot plăti pentru hainele pe care şi le doresc.


×
Subiecte în articol: oamenii strazii donatie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close