Antena 3 CNN Actualitate Social Om al străzii batjocorit în public. Reacţia dezolantă a românilor

Om al străzii batjocorit în public. Reacţia dezolantă a românilor

Om al străzii batjocorit în public. Reacţia dezolantă a românilor
07 Sep 2015   •   15:05

Un grup de tineri din Iaşi a realizat un experiment social prin care au testst solidaritatea românilor faţă de un cerşetor bătut în public.

Experimentul a arătat că cei mai mulţi dintre români nu intervin atunci când văd un semen bătut.

 
Razultatul experimentului a fost postat pe YouTube, fiind însoţit de următorul mesaj:

“Astăzi (3 septembrie) împreună cu câţiva prieteni de ai mei, am făcut un experiment social şi spre mirarea noastră, lumea nu a reacţionat aşa cum speram noi. M-am îmbrăcat ca un om al străzii, m-am murdărit, mi-am luat haine rupte şi am încercat să cerşesc pe stradă, în timp ce doi prieteni de ai mei, Tudor-Ştefan Nicuriuc şi Lupu Radu Alex, veneau să-şi bată joc de mine şi să mă ia la bătaie pentru că stau şi cerşesc bani. Eram extrem de naturali încât, baieţii, chiar au intrat în rol şi mi-au lăsat câteva vânătăi şi zgârieturi, dar şi-au jucat rolul perfect. Am filmat în Piaţa Unirii, pe Ştefan, şi încă în câteva locuri şi spre mirarea noastră, din câteva sute de oameni care au trecut pe lângă noi timp de 3 ore, doar 4 oameni s-au băgat să-i oprească din a ma bate în continuare. 2 bărbaţi chiar au sărit să-i ia la bătaie pe prietenii mei dar m-am ridicat şi i-am felicitat. A fost o experienţă frumoasă dar totuşi foarte tristă pentru că neapelând la cultura bogată pe care o avem, nu ştim să fim oameni, în întregul sens al cuvântului! Bunătatea mereu se răsplăteşte, azi, mâine sau anul viitor, dar se va răsplăti, fiţi siguri de asta. Vă doresc să fiţi oameni, să vă ajutaţi aproapele şi să nu uitaţi de cei din umbră, cei care au nevoie de noi”

 



Mesajul postat pe contul de YouTube, de către Oleg Balaur: “Astăzi (3 septembrie) împreună cu câţiva prieteni de ai mei, am făcut un experiment social şi spre mirarea noastră, lumea nu a reacţionat aşa cum speram noi. M-am îmbrăcat ca un om al străzii, m-am murdărit, mi-am luat haine rupte şi am încercat să cerşesc pe stradă, în timp ce doi prieteni de ai mei, Tudor-Ştefan Nicuriuc şi Lupu Radu Alex, veneau să-şi bată joc de mine şi să mă ia la bătaie pentru că stau şi cerşesc bani. Eram extrem de naturali încât, baieţii, chiar au intrat în rol şi mi-au lăsat câteva vânătăi şi zgârieturi, dar şi-au jucat rolul perfect. Am filmat în Piaţa Unirii, pe Ştefan, şi încă în câteva locuri şi spre mirarea noastră, din câteva sute de oameni care au trecut pe lângă noi timp de 3 ore, doar 4 oameni s-au băgat să-i oprească din a ma bate în continuare. 2 bărbaţi chiar au sărit să-i ia la bătaie pe prietenii mei dar m-am ridicat şi i-am felicitat. A fost o experienţă frumoasă dar totuşi foarte tristă pentru că neapelând la cultura bogată pe care o avem, nu ştim să fim oameni, în întregul sens al cuvântului! Bunătatea mereu se răsplăteşte, azi, mâine sau anul viitor, dar se va răsplăti, fiţi siguri de asta. Vă doresc să fiţi oameni, să vă ajutaţi aproapele şi să nu uitaţi de cei din umbră, cei care au nevoie de noi”

Citeste mai mult: adev.ro/nu

×
Subiecte în articol: om al strazii experiment
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close