Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Părintele Paraschiv, îngerul din satele năpăstuite ale Moldovei

Părintele Paraschiv, îngerul din satele năpăstuite ale Moldovei

Părintele Paraschiv, îngerul din satele năpăstuite ale Moldovei
11 Iun 2019   •   23:40

Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea „Sinteza Zilei” povestea incredibilă a părintelui Paraschiv, cel care s-a transformat peste noapte în îngerul copiilor din satele năpăstuite ale Moldovei.

În inima Moldovei, în sate măcinate de sărăcie, cu oameni pentru care greul este un mod de viață, un preot bate neobosit ulițele în sus și în jos. Nu renunță, nu-i lasă de izbeliște pe copiii sărmani sau pe bătrânii rămași fără putere și crede că putem fi mereu acolo unii pentru alții.

În satul Paparnița din județul Vaslui, părintele Paraschiv schimbă vieți amărâte câte puțin în fiecare zi.

Acum 11 ani a construit din donaţii primul centru social pentru copii. Sute au trecut pe aici, iar azi stă cu ochii pe 60 de pitici adunaţi din toate satele din jur. 

„E o normalitate să ajuți oamenii din jur. Nu este doar o favoare pe care le-o faco lor, ci o onoare pe care ți-o faci ție atunci când ești aproape de cel care are nevoie de tine (...) Cultura este cea care face să dispară sărăcia”, spune părintele Paraschiv.

Pentru joacă, copiii au un loc aparte. Părintele Paraschiv, descurcăreţ şi creativ, a dat chiar turla Bisericii pe zâmbetele copiilor.

La părintele Paraschiv vin sute de oameni ca să-i ceară ajutorul. Bani pentru operaţii, pentru casă, îmbrăcăminte, încălţăminte, lemne. Iar părintele nu se lasă până nu găseşte o soluţie.

Anul trecut, de Crăciun, 6 copii abandonați de mamă se mutau în casă nouă. Casa a fost construită tot de părinte și voluntarii din jurul său.

Cei care vor să ajute o pot face în contul Parohia Parpanița RO49 RZBR 0000 0600 1184 2435

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close