Antena 3 CNN Actualitate Social Pașaportul Sorinei, ridicat de mama adoptivă. Fetița poate părăsi România

Pașaportul Sorinei, ridicat de mama adoptivă. Fetița poate părăsi România

Pașaportul Sorinei, ridicat de mama adoptivă. Fetița poate părăsi România
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
19 Iul 2019   •   13:01

UPDATE Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, a ridicat vineri pașaportul micuței, fetița care a devenit un caz național supus atenției tuturor instituțiilor din țară.

„Am prezentat un act de identitate și certificatul de naștere al copilului și am ridicat pașaportul”, a declarat Ramona Săcărin.

Întrebată de jurnaliști care este următorul pas, Ramona Săcărin a subliniat că nu au stabilit următorul pas, însă, de acum încolo vor analiza și vor face planurile pentru a pleca cu Sorina în SUA.

Sorina a fost luată, pe 21 iunie, de către procurorul de caz din locuinţa familiei asistentei maternale din Baia de Aramă, unde locuia de la vârsta de un an şi două luni. Procurorul, însoţit şi de un psiholog şi un asistent social de la DGASP Dolj, a descins cu mascaţii la familia respectivă pentru a efectua o percheziţie domiciliară, pe motiv că fetiţa era adoptată de familia din Craiova care are şi cetăţenie americană, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Craiova, iar asistentul maternal nu mai avea dreptul să o deţină pe Sorina.

----------------------------

Răsturnare de situaţie în cazul procesului în care familia adoptivă a Sorinei, fetița din Baia de Aramă, cere anularea actului emis de procurorul Mihaela Moraru prin care i-a luat documentul Sorinei.

Curtea de Apel Bucureşti a cerut declinarea cauzei deoarece nu are competență necesară în acest dosar. 

Secția pentru Investigare a Magistraților va soluționa această solicitare depusă de avocata familiei Săcărin.

×
Subiecte în articol: Baia de Arama Curtea de Apel sorina
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close