Antena 3 CNN Actualitate Social Sute de pedofili și proxeneți, condamnați la muncă în folosul comunității în școli

Sute de pedofili și proxeneți, condamnați la muncă în folosul comunității în școli

Deputata independentă Oana Bizgan acuză justiția din România că este complice la un abuz care distruge copilăria și perpetuează infracțiunile sexuale la adresa minorilor.

Sute de pedofili și proxeneți, condamnați la muncă în folosul comunității în școli
Sursa foto: Pexel
de Cristina Tudorache    |    18 Iun 2020   •   22:20

Într-o postare pe pagina personală, Oana Bizgan atrage atenția că este ”peste 4500 de prădători sexuali au primit drept pedeapsă muncă în folosul comunității, conform datelor trimise de Ministerul Justiției”.

Ea spune că mulți dintre acești ”pedocriminali” au fost trimiși în instituții publice, școli, centre educaționale, biblioteci, în timp ce ”copiii de 10-11 ani sunt acuzați că au consimțit acte sexuale cu infractori care au de 4-5 ori vârsta lor.” 

”Asta în contextul în care recidiva este de 70%, iar 50% dintre pedepse primesc executare cu suspendare. Modul în care o țară luptă împotriva abuzurilor spune extrem de multe despre noi, ca oameni. Ne ascundem în fața acestui „fenomen complex” și discutăm de ani de zile despre legile justiției, dar nu adresăm fenomenele grave care distrug copilăria acestor copii și, mai mult, perpetuează astfel de infracțiuni.

În cazul prădătorilor sexuali, lucrurile sunt simple: nu au ce căuta în preajma copiilor, punct! Trebuie să luptăm cu toate armele și mai ales în instituțiile care trebuie să facă dreptate și să protejeze cetățenii, de la mic la mare”, a scis Oana Bizgan.

Ea spune că speră ca legea privind înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile de natură sexuală să fie votată cât mai curând și anunță că lucrează alături de senatoarea Laura-Iuliana Scântei ”pentru a identifica soluții legislative și pentru cazurile în care instanțele de judecată din România trimit pedocriminalii și violatorii paznici la școli!”.

Datele prezentate arată că în primele luni din 2020 au existat 339 persoane condamnate pentru act sexual cu un minor, cărora li s-a dispus măsura de prestare de munci în folosul comunitatii. Numărul situațiilor de acest gen este în creștere constanță în ultimii ani: în 2019 - 272 de cazuri, 2018 - 292 de cazuri, 2017 - 295 de cazuri, 2016 - 175 de cazuri, 2015 - 78 de cazuri, 2014 - 18 cazuri. De asemenea, în primele luni din 2020 au fost dispuse astfel de măsuri pentru 289 proxeneți, 177 de persoane condamnate pentru pornografie infantilă și 78 pentru viol.

În România există peste 45.000 de condamnați pentru infracțiuni sexuale, conform statisticilor de la finalul anului trecut.

×
Subiecte în articol: proxeneti pedofili
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close