Antena 3 CNN Actualitate Social O femeie din Suceava și-a cumpărat un telefon online, dar ce a primit de fapt depăşeşte orice imaginaţie

O femeie din Suceava și-a cumpărat un telefon online, dar ce a primit de fapt depăşeşte orice imaginaţie

Chiar și de Ziua Națională, românii sunt avertizați să fie atenți când cumpără ceva online, din surse care nu sunt sigure, adică site-uri oficiale, care au recenzii multiple.

O femeie din Suceava și-a cumpărat un telefon online, dar ce a primit de fapt depăşeşte orice imaginaţie
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Dec 2023   •   20:50

O suceveancă şi-a achiziţionat online un telefon mobil contra sumei de 900 lei. A primit în schimb o bucată de lemn frumos ambalată.

Femeia de 48 de ani a anunțat poliția, după ce a constatat că, în locul telefonului mobil cumpărat de la o persoană – ”Robert” – de pe OLX, a primit o bucată de lemn de mărimea gadgetului, învelită în huse.

Aceasta făcuse comanda în data de 23 noiembrie și a plătit 900 de lei pentru Iphone-ul 12 promovat de ”Robert” pe site-ul menționat.

”Pe 29 noiembrie, femeia, din satul Brașca, comuna Ilișești, a primit un telefon de la un angajat de la ghișeul unității poștale din Ilișești, care a anunțat-o că are un colet pe numele ei. Victima a mers la oficiul poștal, a achitat suma de 900 de lei și s-a dus acasă. Abia la domiciliu, a deschis coletul și găsit bucata de lemn pusă în huse pentru a imita la atingere un telefon”, scrie Monitorul de Suceava.

Păgubita a încercat să discute cu bărbatul care a postat anunțul, însă acesta și-a șters contul.

”Aproape zilnic, polițiștii sunt sesizați cu privire la înșelăciuni în mediul online cu prilejul achiziționării unor bunuri. Bunurile comandate nu mai ajung, sau unele sunt de calitate îndoielnică și nu reprezintă produsul comandat. De cele mai multe ori aceste situații sunt generate și de superficialitatea cumpărătorilor, care nu respectă reguli minime de prevenire și siguranță.

Astfel, dacă efectuați cumpărături online, este recomandat să nu trimiteți banii în avans. Folosiți un serviciu cu plata ramburs (achitarea costurilor de către destinatar la momentul livrării bunului).

Înainte de a face achiziții online, verificați cu atenție sursa de comercializare. Cumpărați bunuri din surse sigure, folosind site-uri de comerț online pe care le cunoașteți sau pe care le-ați mai folosit și verificați recenziile comerciantului, înainte de a achiziționa produsul.

De asemenea, păstrați întotdeauna documentele referitoare la plățile pe care le-ați efectuat online.

Totodată, cumpărătorii pot primi pe email mesaje care par a fi trimise de societăți sau persoane de încredere, însă, în fapt, adresele de email ale expeditorilor sunt modificate, astfel încât să pară că sunt legitime”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close