Antena 3 CNN Actualitate Social Povestea lacului din România care își schimbă culoarea în funcție de anotimp

Povestea lacului din România care își schimbă culoarea în funcție de anotimp

Povestea lacului din România care își schimbă culoarea în funcție de anotimp
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
03 Feb 2019   •   11:42

Lacul Albastru din munții Gutâi, în vecinătatea orașului Baia Sprie, este unic în Europa prin faptul că oglindă apei își schimbă culoarea de la un sezon la altul în funcție de intensitatea luminii, temperatura și condiții atmosferice. Culorile turcoaz și verde sunt printre cele mai apreciate de turiștii care se încumetă să urce pe munte pentru a admira fenomenul natural produs de elementele chimice aflate în compoziția Lacului Albastru.

"Istoria lacului spune că acesta s-ar fi format în perioada anilor 1919-1920, în urmă prăbușirii galerie minei Domnișoară, loc în care s-au produs treptat infiltrații de compuși sulfurosi, cuprosi și alte metale neferoase, substanțe care oferă o culoare aparte apei.

Culoarea apei din lac nu este mereu aceeași, se schimbă de la un sezon la altul; primăvară, imediat după topirea zăpezilor de pe versanții muntosi, apă are o culoare turcoaz iar în timpul verii capătă o culoare verzuie, că spre toamna apă să devină maronie. Cred că momentul cel prielnic pentru vizitarea lacului e în sezonul de primăvară-vara, moment în care se pot obține și imagini deosebite dacă și vremea este prielnică", aspus Karin Lachner, potrivit turism.bzi.ro.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close