Antena 3 CNN Actualitate Social Preotul care trimite sute de elevi sărmani la şcoală. „N-am de gând să trag linie la 1.000 de copii ajutaţi”

Preotul care trimite sute de elevi sărmani la şcoală. „N-am de gând să trag linie la 1.000 de copii ajutaţi”

Preotul care trimite sute de elevi sărmani la şcoală. „N-am de gând să trag linie la 1.000 de copii ajutaţi”
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Sep 2017   •   15:38

Dan Damaschin este preot la Biserica „Naşterii Domnului” din curtea Maternităţii „Cuza-Vodă” Iaşi și pregăteşte pentru începerea şcolii 1.000 de copii nevoiaşi din comunele judeţului Iaşi, potrivit adevarul.ro.

Acesta este al doisprezecelea an consecutiv de când părintele Damaschin le oferă copiilor haine, încălţăminte, rechizite produse de igienă şi curăţenie.

„Prin acest proiect oferim sprijn copiilor din familii numeroase, cu situaţie financiară precară, la început de an şcolar. Am început proiectul în 2005, când am ajuns la biserica în care slujesc şi în prezent. (…) Nu pot să nu le dăm şi lor ce au nevoie. Altfel spus, nu mă opresc şi nu am de gând să trag linie la 1.000 de elevi ajutaţi”, a relatat preotul Dan Damaschin. 

Pentru anul şcolar şi universitar 2017-2018, preotul şi-a propus să ajute şi 30 de studenţi cu rezultate deosebite, dar cu o situaţie financiară dificilă.

 

×
Subiecte în articol: preot elevi şcoală
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close