Antena 3 CNN Actualitate Social Previziunea sumbră a cercetătorilor. O epidemie globală este mai aproape decât ne-am imagina

Previziunea sumbră a cercetătorilor. O epidemie globală este mai aproape decât ne-am imagina

Previziunea sumbră a cercetătorilor. O epidemie globală este mai aproape decât ne-am imagina
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
27 Mai 2018   •   08:22

Un nou studiu al cercetătorilor de la Johns Hopkins Center are miza de a răspunde la această întrebare, scrie Live Science.

Savanţii au descoperit că deşi virusuri precum Ebola şi Zika ajung deseori în atenţia mass-mediei, au şanse puţine de a cauza un dezastru mondial.
 
Virusurile care se răspândesc pe calea aerului, inclusiv cele asociate cu virusul care provoacă răceala comună, ridică mai multe probleme.
 
„Trebuie să tratăm cu seriozitate virusurile respiratorii”, a precizat Dr. Amesh Adalja, cercetător la Johns Hopkins Center for Health Security din Baltimore. „Există mult interes pentru boli care nu vor schimba civilizaţia aşa cum pot schimba cele care se pot răspândi pe calea respiratorie/a aerului”.
 
De asemenea, în afară de a se răspândi pe calea aerului, patogenii care au potenţialul de a cauza o epidemie globală trebuie să mai aibă câteva trăsături esenţiale, scrie descopera.ro.
 
Trebuie să fie contagios în timpul „perioadei de incubaţie”, înainte ca oamenii să arate simptomele sau să aibă simptome uşoare. Este necesar să fie un microorganism la care mulţi oameni să nu fie imuni, astfel încât să existe o populaţie mai mare predispusă la boală. Ideal pentru epidemie ar fi să nu existe un tratament sau o metodă de prevenire şi să aibă o rată scăzută, dar semnificativă de mortalitate.
 

×
Subiecte în articol: previziune cercetatori studiu
Parteneri
Românii au săpat un tunel timp de 20 de ore pentru a salva un tânăr
x close