Antena 3 CNN Actualitate Social Noi scumpiri: Taxele şi impozitele locale din Bucureşti, majorate de anul viitor - proiect

Noi scumpiri: Taxele şi impozitele locale din Bucureşti, majorate de anul viitor - proiect

Taxele şi impozitele locale ar putea să fie mai scumpe cu 5,1% de anul viitor, conform ratei inflaţiei, arată un proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei.

Noi scumpiri: Taxele şi impozitele locale din Bucureşti, majorate de anul viitor - proiect
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    23 Feb 2022   •   08:57

"Potrivit legislaţiei în vigoare, autorităţile locale au obligaţia legală să modifice taxele şi impozitele anual, până la 30 aprilie, în funcţie de indicele de inflaţie. 

În acest sens, în acord cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor. 

Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2023 care prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 5,1%", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică până pe data de 5 aprilie 2022.

În acest an, taxele şi impozitele locale au fost majorate cu 2,6%, conform indicelui inflaţiei, iar anul trecut, taxele şi impozitele locale au fost indexate cu 3,8%, în timp ce pentru anul 2020, creşterea a fost de 4,6%. 

La momentul respectiv, Primăria Capitalei preciza că indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 4,6% echivalează, pentru locuinţe persoane fizice rezidente, cu o creştere de 4-7 lei pentru garsonieră, 4-9 lei pentru un apartament cu două camere, 7-12 lei pentru un apartament cu trei camere şi 9-18 lei pentru un apartament cu patru camere.
 

×
Subiecte în articol: taxe impozite scumpire impozite locale
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close