Antena 3 CNN Actualitate Social Raed Arafat clarifică măsurile pentru persoanele care se întorc în România din zona roșie: Doar cei vaccinați nu intră în carantină

Raed Arafat clarifică măsurile pentru persoanele care se întorc în România din zona roșie: Doar cei vaccinați nu intră în carantină

Raed Arafat, șeful DSU, a clarificat măsurile care se impun la intrarea în România persoanelor care vin din țări aflate în zona roșie.

Raed Arafat clarifică măsurile pentru persoanele care se întorc în România din zona roșie: Doar cei vaccinați nu intră în carantină
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    30 Iul 2021   •   18:45

Raed Arafat a menționat că doar persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19 pot intra în țară fără a sta apoi în carantină.

Clarificările date de Raed Arafat au venit în contextul în care Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) a transmis că persoanele nevaccinate care prezintă un test PCR negativ nu intră în carantină.

”ANAT așteaptă urgent o clarificare din partea DSU și CNSU privind declarațiile din mass-media care prezintă în mod eronat faptul că turiștii nevaccinați veniți din țările roșii intră în carantină”, a transmis ANAT, citat de hotnews.ro.

Cine nu va intra în carantină la sosirea dintr-o zonă roșie

  • Persoanele vaccinate anti-COVID-19
  • Copiii mai mici de 6 ani
  • Copiii între 6 și 16 ani care prezintă un test PCR negativ
  • Persoanele care călătoresc în România pentru o ședere mai scurtă de 72 de ore - cu test PCR negativ

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Lista țărilor cu risc epidemiologic, din 29 iulie 2021 a fost actualizată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

-în zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite;

-în zona galbenă au intrat:

•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Suriname și Insulele Feroe;

•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen; -în zona verde au intrat: Oman, Paraguay și Uruguay.

Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată

×
Subiecte în articol: Raed Arafat zona roşie
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close