Antena 3 CNN Actualitate Social Redeschiderea teraselor și restaurantelor, după starea de urgență. Măsurile luate de operatorii din HORECA

Redeschiderea teraselor și restaurantelor, după starea de urgență. Măsurile luate de operatorii din HORECA

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a publicat un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți.

Redeschiderea teraselor și restaurantelor, după starea de urgență. Măsurile luate de operatorii din HORECA
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    30 Apr 2020   •   12:32

Organizația Patronală HORA este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești, ce are misiunea de a susține și de a promova interesele și valorile comune ale membrilor săi, pe plan național și internațional. 

„Urmare a amenințării pandemiei globale și a măsurilor instaurate de autorități, industria noastră a fost cea mai afectată, atât la nivel local cât și international, înregistrând un declin atât de brusc, încât a determinat suspendarea activității în cazul a peste 90% dintre operatori. Am ințeles și am fost de acord totodată cu necesitarea măsurilor întreprinse până acum. 

Având în vedere apropierea datei de 15 mai, anunțată ca fiind data la care revenim la Stare de Alertă, ce ne va da posibilitatea reluării activității, pentru operatorii din HORECA, e important să existe un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți”, transmite Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

PROIECTUL  #redeschidemrestaurante
Redeschiderea Teraselor si a restaurantelor 

16 Mai 2020 
CAEN : 5610, 5621, 5629, 5630
Faza 1 
Data: 16 mai 2020
Spații:
TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITATILOR PUBLICE DE ALIMENTATIE
UNITĂȚI  TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR
Condiții:
Terase independente si integrate unitatilor de alimentatie
Distanta sociala ( distanta intre mese 2 m, mese de max 8 pax, )
Unitatea va putea gazdui/acomoda un numar de maxim 200 de persoane in acelasi timp.
masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii la angajatilor la intrarea in tura ); dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, 
igienizarea si dezinfectarea programata a spatiilor de lucru ,
instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 in fiecare meniu.
Unitati Take away cu servire in interior
Limitarea accesului in interiorul locatiei potrivit numarului de case de marcat deschise/kioskuri, cu pastrarea distantei de 1,5 m intre statiile de preluare comenzi. În cazul in care exista mai multi clienti decat numarul de statii de servire, zona de asteptare va fi in fata unitatii cu pastrarea distantei intre clienti de 1,5 m ; 
Fiecare casa de marcat/ punct de servire va fi dotat cu ecran de protectie din plexiglass;
Regulile de distantiere sociala vor fi afisate la loc vizibil la intrarea in unitate, angajatii unitatii avand obligatia de a verifica si asigura respectarea lor.
masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii la angajatilor la intrarea in tura ); 
dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
igienizarea si dezinfectarea  programata a spatiilor de lucru ,
instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 la fiecare statie de marcat

FAZA 2
Data: 1 Iunie 2020
Relaxarea restricțiilor  pentru următoarele Spații ( pas 2 ):
TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITATILOR PUBLICE DE ALIMENTATIE 
UNITATI  TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR
Masuri privind redeschiderea partiala a :
Spații închise: Restaurant, Baruri, Cafenele, Autoserviri, etc. Nu mai mult de 50% din capacitatea legala conform avizului PSI
Distanta sociala ( distanta intre mese 2 m, mese de max 8 pax )  
Unitatea va putea gazdui/acomoda maxim 50% din capacitatea autorizata de PSI
masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii la angajatilor la intrarea in tura ); 
dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, 
igienizarea si dezinfectarea  programata a spatiilor de lucru ,
instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 in fiecare meniu.

FAZA 3
Data : 15 iunie 2020
Condiție: numai dupa analiza indicatorilor COVID19 ( infectii, decese ) de catre CNSSU
Spații: 
Restaurante, Cafenele, Baruri, Unități autoservire, Terase, Unități take away
Conditii in concordanta cu solicitarile CNSSU de la momentul respectiv:
Distanța socială 
Măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură ); 
Dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, 
Igienizarea și dezinfectarea  programată a spațiilor de lucru ,
Instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu.
Go back!
Data: Oricând
Condiție: numai după analiza indicatorilor COVID19 ( infecții, decese ) de către CNSSU
Spații: 
Restaurante, Cafenele, Baruri, Unități autoservire, Terase, Unități take away
Conditii:
Revenirea la situația din 15 martie. Interzicerea funcționării.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close