Antena 3 Actualitate Social O româncă a ajutat poliţia italiană la arestarea unor mafioți periculoși: „Am luat telefonul și i-am filmat”

O româncă a ajutat poliţia italiană la arestarea unor mafioți periculoși: „Am luat telefonul și i-am filmat”

de Claudia Popovici    |    20 Mai 2021   •   18:48
O româncă a ajutat poliţia italiană la arestarea unor mafioți periculoși: „Am luat telefonul și i-am filmat”
Sursa foto: ilriformista.it

Irina, o româncă stabilită în Italia, a fost martoră la o scenă demnă de filmele de acţiune în care protagoniști erau membrii clanului Giuliano, una dintre cele mai vechi și puternice organizații mafiote italiene care operează în regiunea Campania, în special la Napoli.

Potrivit presei locale, totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, pe via Pace din cartierul Forcella, Italia. Clanul Giuliano, condus de Salvatore Giuliano i-au făcut o vizită unui antreprenor care a cumpărat un bloc în cartier.

„Au venit vreo zece, m-au luat pe sus și m-au aruncat în stradă. Au spus că blocul ăsta aparține clanului Giuliano, că a fost mereu al lor și că, din acel moment, toți banii de la chiriași îi vor lua ei”, a spus antreprenorul.

Irina, care lucrează de mulți ani ca îngrijitoare în Napoli și care locuiește în acel bloc, nu a stat prea mult pe gânduri și a început să filmeze cu telefonul toată scena pentru a-i ajuta pe poliţişti la identificarea membrilor grupării.

Potrivit acesteia, membri clanului le-au ordonat chiriașilor să le dea direct lor banii de chirie pentru apartamentele din acea clădire care, timp de 30 de ani, i-a aparținut lui Luigi Giuliano, în prezent colaborator al justiției italiene împotriva mafiei.

„Am luat telefonul și i-am filmat pe cei care au venit să ne ceară banii și care, în mod violent, l-au aruncat în stradă pe antreprenor. Sunt membrii „Camorra”, vă arăt acest video în care pot fi văzute acele persoane arogante care fug când sosește poliția”, le-a spus românca polițiștilor, citată de ziarul italian Il Riformista, citaţi de rotalianul.com

Clanul a fost prins în flagrant

Sâmbătă, când clanul s-au întors pentru a încasa banii de chirie au fost aşteătaţi de poliţişti care i-au arestat în flagrant și i-au condus în închisoare.

Pe lângă Salvatore Giuliano, care tocmai ieșise din închisoare după 16 ani în spatele gratiilor, condamnat fiind pentru moartea unei adolescente de numai 14 ani – Annalisa Durante, polițiștii italieni i-au arestat și pe alți trei presupuși membri ai clanului: Antonio Morra, Giuliano Cedola și Cristiano Giuliano.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close