Antena 3 CNN Actualitate Social Românii ar putea rămâne fără banii de lemne, în prag de iarnă. Ministerul Muncii a rămas fără bani

Românii ar putea rămâne fără banii de lemne, în prag de iarnă. Ministerul Muncii a rămas fără bani

În prag de iarnă, sute de mii de români ar putea rămâne fără banii pentru lemne pe care îl primeau în luna decembrie pentru a-şi cumpăra lemnele pe următoarele luni. Din bugetul Ministerului Muncii lipsesc 3 miliarde de lei.

Românii ar putea rămâne fără banii de lemne, în prag de iarnă. Ministerul Muncii a rămas fără bani
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    19 Noi 2021   •   09:46

Şi sumele pentru facturile la gaze şi curent, pe care trebuie să le primească tot cei cu venituri reduse consideraţi consumatori vulnerabili, ar putea să nu fie date pentru că Guvernul interimar nu poate face rectificare bugetară.

”Oamenii să stea fără grijă, pentru că banii se vor primi. Procedura pentru ajutorul la lemne este în plină derulare și nu sunt probleme, nu sunt blocaje din acest punct de vedere. În ceea ce privește plățile pentru consumatorul vulnerabil, acolo unde vorbim de celelalte tipuri de energie, decontarea oricum nu se face prin fiecare consumator în parte, ci se face pe bază de factură. Cu alte cuvinte, omul nu va primi decât ce mai are de plată”, a declarat Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Cu toate acestea, Ministerul Muncii încă nu are banii necesari pentru a-i oferi oamenilor, însă secretarul de stat dă asigurări că oamenii vor primi sumele necesare achiziționării lemnelor.

”Chiar și așa, acest Guvern interimar a găsit soluții și banii vor fi. Ca în fiecare an, la final de an, trebuie făcută acea rectificare, pe procedura cunoscută. (...) Joia viitoare vom avea guvern, dar chiar și așa, s-a găsit o procedură administrativă astfel încât aceste plăți să se poată efectua”, a mai spus Cătălin Boboc.

×
Subiecte în articol: lemne
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close