x close

România, obligată să plătească daune unei asistente de la Maternitatea Giulești

23 Iul 2019   •   23:48
România, obligată să plătească daune unei asistente de la Maternitatea Giulești Foto: pixabay.com Exclusiv

Fosta asistentă de la Maternitatea Giuleşti, care a fost arestată preventiv după incendiul din 2010, a învins statul român la CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat România la plata a 5000 de euro ca daune morale către Florentina Cârstea, asistenta condamnată în cazul incendiului de la maternitatea Giuleşti din 2010, soldat cu moartea a şase nou-născuţi.

Avocatul asistentei Florentina Cîrstea, Corneliu Liviu Popescu, a declarat la ”Sinteza Zilei” că această hotărâre are și o a doua parte privind chestiunea imaginilor publice ale cătușelor.

„O frază din Hotărâre spune că arestarea preventivă a unui inculpat trebuie să servească nevoilor anchetei penale, să nu satisfacă setea de răzbunare și de pedepsire pe care publicul să o simtă la un moment dat. Noi folosim prea des arma aceasta a arestării preventive pentru a da satisfacție opiniei publice. Rolul este al pedepsei”, a declarat Corneliu Liviu Popescu.

„Plângerea noastră viza cu totul altceva. De ce organele judiciare sau de poliție au permis expunerea unei persoane către presă. Lucrurile sunt diferite. Reclamanta niciodată nu a încercat să se judece cu presa. Obiectul plângerii era diferită, și anume, de ce organele legii au procedat de o asemenea manieră să o expună în spațiul public”, a adăugat avocatul Corneliu Popescu.

Citește Și România pierde încă un proces la CEDO. Fosta asistentă de la Maternitatea Giuleşti, care a fost arestată preventiv după incendiul din 2010, va primi despăgubiri

Citeşte mai multe despre:

Sinteza Zilei pagube asistenta giulesti CEDO
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati