Antena 3 CNN Actualitate Social România, parte a celei mai mari tranzacţii imobiliare din lume. Cine este cumpărătorul

România, parte a celei mai mari tranzacţii imobiliare din lume. Cine este cumpărătorul

România, parte a celei mai mari tranzacţii imobiliare din lume. Cine este cumpărătorul
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Iun 2017   •   17:20

Fondul suveran al statului chinez China Investment Corporation (CIC) a cumpărat de la fondul american Blackstone spațiile de depozitare acumulate prin Logicor, inclusiv patru parcuri logistice și peste 100 de hectare de teren din România. Prețul vânzării este de 12,25 mld. euro, ceea ce reprezintă cea mai mare tranzacție imobiliară de până acum la nivel internațional, potrivit capital.ro.

Blackstone, cea mai mare companie de investiţii alternative din lume, a intrat în România anul trecut, când, prin platforma Logicor, a cumpărat toate parcurile logistice deţinute de austriecii de la Immofinanz. Pentru cele patru parcuri logistice din Ploieşti, Timişoara, Mogoşoaia şi Pantelimon, plus peste 100 hectare de teren dedicat construcţiei de hale logistice, Blackstone a plătit circa 48 mil. euro. Vânzarea acestor proprietăţi reprezintă ieşirea Blackstone de pe piaţa imobiliară românească.

Blackstone este cea mai mare companie de investiţii alternative din lume, cu active în administrare în valoare totală de 368 mld. dolari.

Această tranzacţie gigantică ar putea reface încrederea în abilitatea investitorilor chinezi de a încheia tranzacţii, după ce a fost afectată de eforturile crescânde a de opri capitalul să părăsească ţara de origine.

×
Subiecte în articol: România lume China
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close