Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sinteza zilei. Părintele Tănase, tată pentru sute de orfani

Sinteza zilei. Părintele Tănase, tată pentru sute de orfani

Sinteza zilei. Părintele Tănase, tată pentru sute de orfani
Sursa foto: foto: captura Antena 3
06 Iun 2019   •   23:01

Părintele Nicolae Tănase a devenit tată pentru 400 de copii și câteva mii de suflete abandonate de părinți și rude în ultimii aproape 30 de ani.

Citește și: Mihai Gâdea, apel la telespectatori. Drama neștiută a familiei Moldovan

Citește și: Sinteza Zilei. Cristina a primit un apartament în Brașov de la unul dintre telespectatorii Antena 3

Încă de la începutul anilor ’90, părintele Tănase a pus bazele unei comunități de ajutorare a copiilor abandonați, a celor fără părinți și a tinerilor alungați din căminele de copii după ce au trecut de vârsta majoratului.

Mihai Gâdea i-a făcut o vizită și a descoperit lucrurile minunate pe care părintele le face din dragoste pentru oameni și pentru copii în special.

"Am mers într-un loc foarte frumos acolo unde un părinte hrănește în fiecare zi peste 400 de guri. Are 43 de case pe care le-a construit sau pe care le-a luat din Bucovina și cei mai mulți dintre ei sunt copii, dar mai sunt și mamele lor, dar și niște vârstnici.

Nu ați văzut așa ceva! Era un loc gol, între dealuri, și a făcut o minunăție. E unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am trăit, sub aspectul întâlnirii unor oameni", a spus Mihai Gâdea.

Părintele Nicolae Tănase a explicat de unde a pornit totul:

"Nu am avut nicio idee. Am avut un dezastru interior creat de poetul Ioan Alexandru, îndată după decembrie '89, și de la Bobotează încolo, în 1990, am umblat prin maternități și prin secțiile de ginecologie ca să încercăm să oprim măcelul care totuși s-a ridicat la 1.200.000 de copii avortați, inclusiv copii avortați în 8 luni prin cezariană.

Atunci, noi am început să luptăm și într-un an de zile ne-am trezit cu 13 copii în brațe. Și cu echipa aceasta formată de Ioan Alexandru, la Kilometrul 0, la mormântul Sfântului Constantin Brâncoveanu noi ne-am tot adunat, ne-am rugat și am acționat. Și când ne-am trezit cu 13 copii, într-o noapte și o zi, i-am distribuit în sat, neavând nici biserică terminată, nici casă parohială", își amintește părintele Tănase.

Cei care vor să doneze diverse sume de bani pentru copiii de la Valea Plopului, o pot face în contul de mai jos: prin transfer bancar sau prin depunerea de numerar la orice agentie BCR sau prin mandat poștal de la orice oficiu poștal din România:

Contul și datele fiscale ale Asociației Pro-Vita pentru Născuți și Nenăscuți – Valea Plopului, județul Prahova:

Cont IBAN în lei: RO42 RNCB 0211 0118 4390 0001

sursa: Antena 3/Sinteza Zilei

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close