Antena 3 CNN Actualitate Social Pedeapsa primită de un șofer, prins de radar cu o viteză de 253km/h pe autostradă

Pedeapsa primită de un șofer, prins de radar cu o viteză de 253km/h pe autostradă

Un șofer a fost prins de polițiștii rutieri, cu aparatul radar, în timp ce conducea cu o viteză de 253 de km/h pe o autostradă din România.

Pedeapsa primită de un șofer, prins de radar cu o viteză de 253km/h pe autostradă
Sursa foto: Facebook Poliţia Română
de Claudia Popovici    |    15 Noi 2021   •   21:44

Cazul a fost povestit de Poliţia Română pe pagina de socializare a instituției, alături de o întrebare menită să crească gradul de conștientizare a riscurilor la care se expun atât șoferii care nu respectă viteza legală cât şi ceilalți participanți la trafic.

„253 km/h. Care ar fi rezultatul în urma unui impact la o viteză ca aceasta?

Până începeți să derulați puțin din filmul imaginat, vă anunțăm că polițiștii rutieri nu regretă nimic pentru cele consemnate în procesul-verbal, pe care l-au și semnat, aplicând măsurile legale.

Ce se înțelege prin măsuri legale aplicate?

Exercitarea dreptului de a conduce suspendată, pentru 90 de zile și amendă de 1305 lei, pentru depășirea vitezei legale pe autostradă. Lipsa documentelor a fost unul dintre motivele creșterii amenzii la 2.175 de lei.

Nu uita! Respectă legea și alege viața" spune Poliţia Română.

Internauţii au făcut exercițiul de imaginație şi au ajuns la concluzia că amenzile trebuie să fie mai aspre iar legea ar trebui revizuită.

„Trebuie schimbata legea. Pentru unele lucruri permisul trebuie ridicat pe viata. Asta e! Nu te comporți normal pe strada, ești un pericol, circuli cu autobuzul", spune un şofer

„Asta e cea mai mare problema a noastră. Amenzile nu sunt suficient de aspre. Sa fi luat carnetul pentru 1-2 ani, plus amenda de 10 ori mai mare, cred ca altfel stăteau lucrurile. Dar dupa 3 luni si 2000 ron amenda vor conduce la fel de "încet", mai spune un şofer

„Mult prea mica amenda, vreo 7000 lei trebuia,daca plătește în 24 de ore amenda scade la 1000 lei", a mai spus cineva.

×
Subiecte în articol: viteză record radar politisti
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close