Antena 3 CNN Actualitate Social Soții Moraru trăiau într-o cocioabă, iar zeci de voluntari s-au hotărât să le ridice o nouă casă. Oamenii din satul Bobu au fost indignați și au început să îi înjure pe voluntari: Nu au înțeles situația

Soții Moraru trăiau într-o cocioabă, iar zeci de voluntari s-au hotărât să le ridice o nouă casă. Oamenii din satul Bobu au fost indignați și au început să îi înjure pe voluntari: Nu au înțeles situația

Soții Moraru trăiau într-o cocioabă, iar zeci de voluntari s-au hotărât să le ridice o nouă casă. Oamenii din satul Bobu au fost indignați și au început să îi înjure pe voluntari: Nu au înțeles situația
Sursa foto: Foto:www.igj.ro
18 Oct 2019   •   09:18

Situație revoltătoare în Gorj. Mai mulți localnici din satul Bobu au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Oamenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei.

Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, a spus că oamenii erau invidioși: „Oamenii nu au înțeles situația. Credeau că primăria le-a dat bani sau a achiziționat materiale, pentru familia respectivă. Le-am explicat că s-au implicat mai mulți voluntari în această acțiune umanitară. Oamenilor le era ciudă pentru au fost ajutați“, scrie igj.ro.

Nicoleta Iftode ne relatează cum a ajuns să cunoască familia: „M-a sunat o prietenă, care voia să ofere cadouri unor copilași, dar nu i-a găsit acasă și a mers la o altă familie cu probleme din localitate Scoarța. Mi-a spus că trebuie să mergem și noi, pentru că sunt niște oameni deosebiți. Așa am ajuns acolo. Ne-a impresionat foarte tare optimismul celor din familie și curățenia, deși trăiau în condiții precare cu pământ pe jos, fără energie electrică“.

Locuința în care locuia soții Moraru împreună cu cei doi copii era împărțită în două camere și un mic hol în care era improvizată o bucătărie, în care se afla un aragaz la care funcționa doar un singur „ochi“. 

Cei patru membri ai familiei locuiau într-o singură încăpere, de trei pe doi metri, pentru că în cealaltă nu se putea sta, deoarece nu avea tavan, acoperișul era degradat și prin acesta se vedea cerul. Era folosită mai mult ca spațiu de depozitare. Camera în care toată familia trăia nu era nici măcar tencuială. „La început am avut în plan să reparăm acoperișul prin care ploua. Apoi, am decis că trebuie înlocuit, după care am luat decizia că trebuie să punem și o instalație electrică, deoarece casa nu era racordată la energie electric și încet-încet am reușit să refacem toată casa“, a spus Nicoleta Iftode.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close