Antena 3 CNN Actualitate Social Statistici alarmante! Oamenii se tem mai mult de pierderea fotografiilor, decât de un accident

Statistici alarmante! Oamenii se tem mai mult de pierderea fotografiilor, decât de un accident

Statistici alarmante! Oamenii se tem mai mult de pierderea fotografiilor, decât de un accident
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Apr 2017   •   13:45

Potrivit unui studiu realizat recent, 49% dintre oameni se tem mai mult să își piardă pozele intime sau cu partenerul de viață din telefon, decât ideea de ar avea un accident, potrivit gandul.info.

Cei chestionați spun că au o valoare specială pentru ei. Mai mult, acest studiu indică faptul că oamenii ţin la dispozitivele şi fotografiile lor chiar mai mult decât la parteneri, prieteni sau animale de companie.

Participanţii au fost întrebaţi cât de afectaţi ar fi dacă ar trece prin diverse scenarii, printre care boala unui membru al familiei, despărţirea de partener, un accident de maşină, pierderea fotografiilor digitale, a contactelor şi altele. La nivel global, boala unui membru al familiei s-a clasat pe primul loc, fiind considerată de respondenţi cel mai neplăcut incident pe care l-ar putea trăi.

Însă pierderea fotografiilor personale s-au clasat pe locul al doilea şi al treilea, în topul situaţiilor neplăcute, în numeroase regiuni ale globului.

,,Experimentul ne-a arătat nişte concluzii interesante şi care ne pun pe gânduri. Chiar dacă oamenii cred că înţeleg cât de importante sunt datele lor, valoarea lor emoţională nu este reflectată în acţiunile de zi de zi. Pe de o parte, oamenii par să fie conştienţi de tipurile de informaţii care sunt cele mai importante pentru ei, apreciind că este foarte neplăcut să-şi piardă amintitile digitale, precum fotografiile.

Pe de altă parte, ei nu conştientizează valoarea datelor lor şi, astfel, pun o valoare monetară mică pe ele. Ei ştiu că, din punct de vedere emoţional, sunt importante, dar nu sunt capabili să le estimeze valoarea încă. Ar avea nevoie de cineva care să le reamintească mereu ce importante sunt informaţiile lor, înainte de a le face publice sau de a permite cuiva să le şteargă ”, spune Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab.

×
Subiecte în articol: statistica oameni accident
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close