Antena 3 CNN Actualitate Social Toalete publice la preț de garsonieră, ţinute ca obiect de decor

Toalete publice la preț de garsonieră, ţinute ca obiect de decor

Toalete publice la preț de garsonieră, ţinute ca obiect de decor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Oct 2017   •   21:17

Cabinele inteligente care urmau să devină cele mai moderne toalete din municipiul Iaşi sunt ţinute ca obiecte de decor, la un an de la semnarea contractului şi la aproape jumătate de la amplasarea lor în parcurile din oraş.

Una dintre cele mai costisitoare achiziţii făcute de Primăria Iaşi la finalul anului trecut a fost reprezentată de cinci „toalete publice inteligente“, pentru care s-au alocat 150.000 de euro din bugetul public. Practic, pentru fiecare cabină s-a cheltuit în jur de 30.000 de euro, cât o garsonieră în centrul Iaşului. Deşi contractul cu firma Comex Rom SRL din Bucureşti a fost parafat în octombrie 2016, abia în iunie 2017 toaletele au fost montate pe spaţii verzi din parcurile oraşului. La aproape jumătate de an de la amplasarea lor, acestea nu sunt puse în funcţiune, scrie Adevărul.

Reprezentanţii Primăriei au transmis că până acum s-au făcut racordurile la utilităţi, iar în următoarea perioadă vor fi deschide toaletele. „Există toate racordurile la utilităţi făcute. S-a finalizat şi inspecţia legată de tipul de monede ce vor fi folosite pentru plata serviciilor, iar în câteva zile le vom deschide“, a transmis Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi. Cu toate acestea, încă nu se ştie cât va fi tariful perceput populaţiei, şefii Primăriei neluând încă decizia dacă se va plăti 1 leu sau 1,5 lei pentru utilizarea grupurilor sanitare.

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close