Antena 3 CNN Actualitate Social Un polițist, mesaj șocant: Știu cum gândesc și simt polițiștii pentru că sistemul tinde să te transforme într-o unealta fără creier

Un polițist, mesaj șocant: Știu cum gândesc și simt polițiștii pentru că sistemul tinde să te transforme într-o unealta fără creier

Un polițist, mesaj șocant: Știu cum gândesc și simt polițiștii pentru că sistemul tinde să te transforme într-o unealta fără creier
Sursa foto: Foto: Flavian Savescu/ Facebook
31 Iul 2019   •   11:00

Flavian Săvescu este polițist și a decis să vorbească despre problemele sistemului şi despre cum este să ocupi această funcție, spunând totodată că a dezămăgit-o pe Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani care a fost răpită, violată şi probabil ucisă de Gheorghe Dincă din Caracal. 

”Puterea unui copil…
Sunt tată de fată și…polițist! Simțeam odată că pot face ceva care să conteze, diferit, ieșit din tipare, corect, că pot face ce trebuie! Am înțeles cât mă înșelam!
E prima data când îmi raportez meseria la copilul meu! La ce ar trebui sa îl învăț acum! Cum sa îi spun că nu trebuie sa aibă încredere în meseria în care am crezut de când mă știu?! Cum sa îl învăț ce este responsabilitatea când eu lucrez într-un sistem care îi demotivează până și pe cei mai motivați colegi ai mei?!
Ce caracterizează meseria asta? Sau ce ar trebui? Un singur lucru: responsabilitatea! Responsabilitatea că dincolo de consecințe, faci un lucru în primul rând drept și apoi legal! Dar cum credeți dvs.că poate acționa un polițist când are în față spectrul consecințelor, indiferent care ar fi ele?! Și aici intervine asumarea responsabilității!
Nu vreau sa judec dar sunt polițist și știu cum gândesc și simt polițiștii pentru că sistemul tinde să te transforme într-o unealta fără creier, una ce poate și trebuie să fie ușor de condus sau manipulat, una care să se teama de consecințele lipsei de obediență!!!
Scopul rândurilor mele este conștientizarea faptului că decizia pe care trebuie să o ia un polițist în orice moment, ține doar de asumarea responsabilității! Iar asumarea responsabilității ține de amintirea jurământului depus în fața cetățeanului, în fața copilei care a murit! Am în fața ochilor spectrul unui suflet ce a avut încredere dincolo de orice în normalitatea care ar trebui să existe în lumea în care trăim! Ea și-a îndreptat încrederea în politie, în MINE, ca reprezentant al ei și EU am dezamăgit-o! Sunt la fel de vinovat ca oricare dintre colegii mei care nu au putut-o salva! De ce? Pentru ca văd zilnic mizeria de sub covoare! Pentru că atunci când mi se spune ca nu voi putea să schimb sistemul, ar trebui să continui sa cred în mine! Am învățat ca meseria asta nu are nevoie de idealiști”, scrie Flavian Săvescu, pe contul personal de Facebook.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close