Antena 3 CNN Actualitate Social Val de anchete după accidentul de la Rafinăria Petromidia

Val de anchete după accidentul de la Rafinăria Petromidia

Este anchetă de amploare după accidentul de la Petromidia. Un bărbat a murit, iar o femeie a fost dusă la spital în stare gravă, după ce au căzut într-un bazin cu azot. Zeci de pompieri, un elicopter și mai multe ambulanțe au fost trimise în ajutor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mai 2023   •   08:41

UPDATE. Poliția orașului Năvodari precizează că în acest caz se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă.

„La data de 13 mai a.c., în jurul orei 17.15, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, la o rafinărie din orașul Năvodari, s-a produs un accident de munca. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că doi angajați,  respectiv o femeie și un bărbat,  ar fi întrat într-un rezervor de preparare a unui stabilizator și-au pierdut cunoștința. În urma accidentului de muncă,   bărbatul a decedat, iar femeia a fost transportată la spital. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă,  neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă și vătămare corporală din culpă”, se precizează într-un comunicat al Poliției.

Polițiștii și inspectorii de muncă încearcă acum să afle cum s-a produs tragedia. Totodată, compania Rompetrol Rafinare a demarat o investigație internă.

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază pe platforma Petromidia Năvodari. Cei doi angajați au căzut în bazin în timpul programului de lucru. Alarma a fost dată de colegii acestora.

„Au fost găsite două persoane în stop cardio respirator: o femeie care a fost resuscitată cu succes și resuscitată de echipajul SMURD și transportată de echipajul SMURD C La Spitalul Județean Constanța și un bărbat căruia i s-a efectuat protocolul de resuscitare la locul solicitării, dar din păcate fără rezultat. A fost declarat decesul de către echipajul de pe elicopter”, a declarat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Constanța.

Pentru salvarea celor doi angajați, autoritățile au desfășurat o amplă operațiune. 

„La fața locului au fost alertate mai multe forțe din cadrul Inspectoratului: două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, un echipaj CBRN, o autospecială de transport victime multiple, un echipaj de terapie intensivă mobilă, un echipaj de prim ajutor. De asemenea, elicopterul SMURD și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. Un total de aproximativ 30 de salvatori”, a declarat Claudia Tatarici, purtător de cuvânt SAJ Constanța.

Compania a declanșat o investigație internă și Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close