Antena 3 CNN Actualitate Social Valul de căldură aduce şi noile facturi uriaşe la curent. Mijloace de reducere a costurilor

Valul de căldură aduce şi noile facturi uriaşe la curent. Mijloace de reducere a costurilor

Jumătate din gospodăriile din România se confruntă cu sărăcia energetică. Adică, sunt nevoite să reducă consumul pentru că nu-şi permit să plătească facturile. Iată câteva metode prin care putem face economie!

Valul de căldură aduce şi noile facturi uriaşe la curent. Mijloace de reducere a costurilor
Sursa foto: Pixabay
de Diana Vasilescu    |    25 Iul 2022   •   15:29

Având în vedere contextul actual generat de războiul de la graniță, este nevoie să devenim mai responsabili cu consumul de energie, iar specialiștii au chiar și câteva recomandări în acest sens.

În primul rând, vorbim despre lumina naturală de care trebuie să profităm cât mai mult timp pe perioada unei zile.

Stingerea becurilor în camerele nelocuite sau chiar montarea senzorilor de mișcare pot fi un real ajutor.  Becurile LED, electrocasnicele din clasa de consum A, utilizarea unui termostat și mai ales menținerea geamurilor închise pe perioada în care aerul condiționat este în funcțiune pot reduce semnificativ consumul.

Acolo unde este posibil, să recomandă alegerea surselor energetice regenerabile sau orice altă alternativă.

O altă soluție este chiar mașina de spălat, care ar trebui pusă în funcțiune numai când este încărcată aproape de capacitatea maximă. Astfel, reducem consumul de energie, dar și de apă.

 

×
Subiecte în articol: facturi energie
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close